Tort de biscuiti

de loredanaaa in Torturi, 3 Feb 2013 | 5667 vizualizari

 

Acest tort l-am invatat la scoala in clasa a sasea la practica.De atunci il fac mereu ..Pofta buna

 

INGREDIENTE

  • 1/2 kg biscuiti
  • 250 g unt
  • 250 g zahar pudra
  • 2 galbenusuri
  • 50 g cacao
  • pentru sirop
  • 8 linguri de zahar
  • 2cani de apa
  • un pliculet zahar vanilat
  • o fiola de esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de biscuiti:

Pregateste crema de unt. Freaca un pachet de unt, aflat la temperatura camerei, cu zaharul pudra si doua galbenusuri, apoi adauga cacao. Trebuie sa obtii o pasta fina.

Se pune zahărul într-o crăticioară pe foc şi se amestecă continuu până acesta devine lichid. Trebuie avut grijă să nu se ardă sau să se caramelizeze şi nici să facă bule. Când acesta s-a topit frumos se toarnă o cană de apă, stingându-se tot acest zahăr fierbinte. Se trage de pe flacăra aragazului şi se mai toarnă o cană de apă. Se amestecă bine până se dizolvă totul şi devine un lichid clar .Se adaugă apoi zahărul vanilat şi esenţa de rom. Când e rece se poate lucra cu el pentru însiropare

Se trec biscuitii prin sirop si se ung cu crema si se aseaza in picioare.Se fac 2 straturi, depinde de tava pe care o aveti.Cu crema ramasa se orneaza  tortul.Eu din zahar pudra si nuca de cocos am facut flori.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de biscuiti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert tort de biscuiti fara coacere