Tort de biscuiti,ciocolata si frisca

de Corinuta in Torturi, 25 Iul 2010 | 44490 vizualizari

 

Pentru ca ne plac mult biscuitii cu budinca, si pentru ca am vazut asa ceva pe site-ul preferat al lui Miha :) http://cafechocolada.blogspot.com/ , nu puteam sa nu-l fac si eu!

 

INGREDIENTE

  • 400 g biscuiti petit beurre
  • 700 ml lapte
  • 1 budinca de ciocolata
  • 3 linguri de zahar
  • 70 g unt
  • 100 g ciocolata menaj
  • 300 ml frisca lichida
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de biscuiti,ciocolata si frisca:

Se face o budinca din 500 ml lapte, zaharul si praful de budinca. Se ia de pe foc cand e gata si se amesteca cu ciocolata menaj si untul invartind continuu. 

Intr-o tava de intinde o folie alimentara. Se incalzaste putin laptele ramas si se inmoaie pe rand biscuitii in el aprox. 6-7 sec. Se aseaza biscuitii inmuiati  pe folia alimentara si se ung cu budinca. Se pune al doilea rand de biscuiti, apoi iar budinca si tot asa pana se termina biscuitii si budinca.

Se acopera tortul cu folie alimentara si se da la frigider cel putin 2 ore. Cand se scoate din frigider, se indeparteaza folia alimentara si se rastoarna pe un platou.

Se bate bine frisca si se intinde peste tort. Apoi se poate portiona si servi. 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort de biscuiti,ciocolata si frisca 43236
retete culinare - Tort de biscuiti,ciocolata si frisca 43237
retete culinare - Tort de biscuiti,ciocolata si frisca 43238
retete culinare - Tort de biscuiti,ciocolata si frisca 43239
retete culinare - Tort de biscuiti,ciocolata si frisca 43240
retete culinare - Tort de biscuiti,ciocolata si frisca 43241
retete culinare - Tort de biscuiti,ciocolata si frisca 43242
retete culinare - Tort de biscuiti,ciocolata si frisca 43244
retete culinare - Tort de biscuiti,ciocolata si frisca 43245

COMENTARII (45)

mirela suba 1

08.06.2013, 19:02

woooow!!!!!! ce bine arata

Corinuta 1

09.06.2013, 17:16

Multumesc frumos de aprecieri!

kukibella 1

08.07.2014, 10:12

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D