Tort de cacao cu nuca

de Adinacarla in Torturi, 13 Feb 2010 | 3262 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 7 oua
  • 1 praf de sare
  • 1 praf de copt
  • 14 linguri zahar tos
  • 7 linguri faina
  • 3 linguri cacao
  • hartie pentru copt
  • Pentru crema
  • 250 ml lapte
  • 2 linguri praf budinca de vanilie
  • 250g nuca macinata
  • 200 g unt
  • 200g zahar pudra
  • 1 fiola esenta rom
  • Pentru sirop:
  • 50 ml apa
  • 50 g zahar
  • 2-3 linguri cafea concentrata
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de cacao cu nuca:

Separam albusele de galbenuse.


Se bat albusele spuma tare cu sarea, se adauga treptat zaharul si se bate incontinuarepana se intareste beseaua. Se pun galbenusele unul cate unul,faina cernuta impreuna cu cacaua si praful de copt, amestecand compozitia de jos in sus.


Se coace blatul in cuptorul preincalzit, la foc mijlociu, in forma tapetata cu hartie de copt.


Se dizolva praful de budinca in lapte si se fierbe pe foc mic pana se ingroasa amestecand continuu.Se lasa crema obtinuta la racit.


Se freaca untul spuma cu zaharul pudra si se adauga lingura cu lingura crema cu lapte racita, nuca si esenta de rom.


Pe foc se prepara un sirop din zahar, apa, si cafea concentrata.


Se taie blatul dupa ce s-a racit in doua foi orizontale si se insiropeaza separat.


se intinde 1/2 din crema pe unul dintre blaturi si se suprapune celalalt blat.


Se imbraca tortul cu crema ramasa si se decoreaza.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort de cacao cu nuca 17192
retete culinare - Tort de cacao cu nuca 17193
retete culinare - Tort de cacao cu nuca 17229
retete culinare - Tort de cacao cu nuca 17231

COMENTARII (4)

liana_geicu 1

14.02.2010, 18:08

Ce poate fi mai bun? mai ales ca are si nuca!

Teo 1

14.02.2010, 19:29

Mai , fetelor ce v-ati jucat cu ''inimioarele'' noastre!ingenios, nu gluma!

Adinacarla 1

14.02.2010, 19:50

Multumesc de aprecieri....ma bucur ca a placut tortul meu...va astept la o feliuta ca mai am jumate.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

8300 puncte

8010 puncte

7010 puncte

4840 puncte

Ina 7

4370 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Rosii cherry cu usturoi si busuioc
  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!