Tort de cafea cu cirese

de MonaMimi in Torturi, 4 Iun 2012 | 1411 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 150 g zahar pudra
  • 160 g faina
  • 1/2 pachet praf de copt
  • 1 lingurita scortisoara
  • 20 g cacao
  • 1 lingura cafea
  • crema
  • 200 ml lapte
  • 60 g zahar pudra
  • 1/2 pachet budinca de vanilie
  • 150 g unt
  • 1 lingura cafea
  • 2 linguri rom
  • pentru umplutura de cirese
  • 250 ml suc de cirese
  • 50 g zahar
  • 200 g cirese
  • 1 pachet budinca de vanilie
  • decor
  • glazura
  • migdale macinate
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de cafea cu cirese:

Pentru blat, bati albusurile spuma tare cu zaharul ,adaugi galbenusurile treptat si la final pui faina cernuta cu praful de copt,scortisoara,cafea si cacao. Amesteci usor de jos in sus. Ungi si tapetezi o forma de tort, torni aluatul si coci blatul in cuptorul preancalzit 30-40 de minute. Il lasi sa se raceasca in forma dupa care il tai in trei parti pe orizontala.

Pentru crema: amesteci laptele cu praful de budinca ,zaharul si pui pe foc mic pana se ingroasa ,amestecand continuu. Lasi la racit ,incoroporezi untul moale si aromezi cu romul si cafeaua. Intinzi crema pe primul blat acoperi cu a doua parte de blat si dai la rece sa se intareasca.

Intre timp,fierbi sucul de cirese cu zaharul si praful de budinca. Adaugi ciresele fara samburi si fierbi putin. Asezi imediat crema cu cirese pe al doilea blat si acoperi cu ultima parte, dai din nou la frigider ca sa se intareasca. Scoti tortul din frigider il glazurezi  si il ornezi dupa preferinte.

 

RETETA IN IMAGINI

Tort de cafea cu cirese-0
Tort de cafea cu cirese-1
Tort de cafea cu cirese-2
Tort de cafea cu cirese-3
Tort de cafea cu cirese-4
Tort de cafea cu cirese-5

COMENTARII (11)

Zamfira

Zamfira 1

04.06.2012, 14:21

mamaieelena

mamaieelena 1

04.06.2012, 16:35

iri_iri

iri_iri 1

04.06.2012, 23:17

vreau sa pap

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!