Tort de ciocolata

de sis in Torturi, 25 Apr 2014 | 3995 vizualizari

 

Da, stiu, am lipsit. Am lenevit si eu putin, dar nu-i nimic. A venit pastele si am destula mancare facuta si de aratat. Deci, sa-ncepem! :-D

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
    • 6 oua
    • 200 gr zahar – eu am pus 100 gr zahar brun si 100 gr zahar tos
    • 1 plic ciocolata calda [praf]
    • 30 gr cacao
    • 100 gr faina
    • 1.5 lingurite praf de copt
    Crema de ciocolata:
    • 150 ml frisca lichida
    • 1 cicolata cu lapte
    Crema de ciocolata alba:
    • 150 ml. frisca lichida
    • 1 ciocolata alba
    Sirop:
    • 200 ml apa
    • 7 lingurite de zahar
    • rom
    Glazura:
    • 150 ml frisca lichida
    • aprox. 1 ciocolata
    Ornament:
    • capsuni
    • ciocolata lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata:

Reteta am luat-o de undeva dar nu mai tin minte de unde ca sa pot pune si legatura. 

Aluatul:

Albusele se bat bine cu un praf de sare,se adauga zaharul si se bat in continuare pina se topeste zaharul,iar dupa aceea adaugam galbenusurile.Faina,praful de ciocolata calda,cacaoa si praful de copt se amesteca toate la un loc, se adauga peste albusele batute spuma si se amesteca de jos in sus pina la omogenizare.

Cremele:

Ciocolata se rupe bucati,se adauga frisca lichida si se pun pe baie de aburi pina se topeste ciocolata.Se lasa la racit,iar dupa ce s-a racit se bate bine cu mixerul. La fel se procedeaza si cu ciocolata alba si cu cea pentru glazura.

Asamblare:

Dupa ce s-a facut tortul l-am taiat in 3. Prima foaie am insiropat-o , am adaugat crema de ciocolata , a doua foaie am insiropat-o , am pus crema de ciocolata alba si i-am pus capacul. Capacul l-am ‘mozolit’ cu glazura de ciocolata pe care am adaugat capsuni taiate in jumatate. Ciocolata ramasa am pus-o pe capsuni cu ajutorul unei lingure.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4847 puncte

oanapl

1550 puncte

mihaelar63

1439 puncte

madi_marin

1092 puncte

Rocsi

749 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata si cafea