Tort de ciocolata alba

de Andreea Baraboi in Torturi, 30 Oct 2014 | 7495 vizualizari

 

Cum astazi am sarbatorit-o pe mama soacra nu putea trece evenimentul fara faimosul tort. A fost foarte incantata si desigur si-a felicitat nora !

 

INGREDIENTE

  • BLAT
  • 6 oua
  • 10 linguri zahar
  • 10 linguri faina
  • un plic praf copt
  • 4 linguri ulei
  • CREMA
  • 400 g frisca lichida
  • 500 g ciocolata alba
  • un borcan 400 g piersici siropate
  • Pt ornat
  • 3 linguri lapte
  • 50 g ciocolata amara
  • banuti ciocolata
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata alba:

BLATUL

Separam albusurile de galbenusuri,  albusurile le batem spuma tare, peste care adaugam cate o lingura de zahar si amestecam pana cand albusurile devin tari si lucioase. ATENTIE: daca nu batem albusurile tari blatul nu va iesi pufos.

Separat  galbenusurile le amestecam cu cele 4 linguri de ulei si le amestecam impreuna pt un minut, dupa care le adaugam peste albusurile batute spuma si amestecam cu mixerul viteza mica.

Cele 10 linguri de faina le amestecam cu praful de copt si treptat se adauga in compozitia de albusuri si se amesteca cu o spatula de sus in jos pana o terminam.

In  tava de copt rotunda de 26 cm tapetata cu hartie si bordurile le-am uns cu unt si am rasturnat compozitia in tava si am dat la cuptor preincalzit pt 45 minute fix.

Intr-un vas punem pe foc frisca lichida si adaugam ciocolata si o lasam sa se topeasca incet dupa care o dam la rece peste noapte. Daca pregatiti tortul in ziua respectiva dati frisca la  congelator pt 3 ore. Eu l-am lasat peste noapte .

Odata copt blatul l-am lasat si pe el peste noapte deoarece a doua zi se taie perfect.

A doua zi am batut crema cu mixerul pana a devenit aerata si pufoasa si am inceput sa lucrez tortul.

Am lasat la scurs piersicile si apoi le-am taiat cubulete.

Am taiat tortul in 3  straturi.

Eu mereu pun dedesubt primul strat de tort de deasupra .

Cu inelul de la  tava de copt imi asez pe platou prima felie de tort de deasupra o insiropez cu siropul de  la piersici, adaug crema de ciocolata si jumatate din bucatelele de piersici si asa continui pana la ultimul strat.

Pe ultimul strat si bordurile le acopar cu crema de ciocolata alba .

Bordurile le ornez cu banuti de ciocolata .

Intr-un vas adaugam 3 linguri de lapte si adaug cele 50  g ciocolata si le las sa se topeasca.

Intr-o punga  adaug ciocolata topita si ii  fac o gaura in  varf  cu o scobitoare.

Pe  tort  incep sa fac o spirla din ce in ce mai mare.

Apoi cu un bat de frigaruie incep  sa trasez linii  din mijlocul spiralei spre  exterior si invers, din exterior spre interior.

Se lasa la rece pana la data servirii. 

 

TIPS-URI

1

La blat sa nu se deschida usa cuptorului in primele 25 minute

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata alba" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cheesecake simplu la rece