Tort de ciocolata alba

de Andreea Baraboi in Torturi, 30 Oct 2014 | 3344 vizualizari

 

Cum astazi am sarbatorit-o pe mama soacra nu putea trece evenimentul fara faimosul tort. A fost foarte incantata si desigur si-a felicitat nora !

 

INGREDIENTE

  • BLAT
  • 6 oua
  • 10 linguri zahar
  • 10 linguri faina
  • un plic praf copt
  • 4 linguri ulei
  • CREMA
  • 400 g frisca lichida
  • 500 g ciocolata alba
  • un borcan 400 g piersici siropate
  • Pt ornat
  • 3 linguri lapte
  • 50 g ciocolata amara
  • banuti ciocolata
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata alba:

BLATUL

Separam albusurile de galbenusuri,  albusurile le batem spuma tare, peste care adaugam cate o lingura de zahar si amestecam pana cand albusurile devin tari si lucioase. ATENTIE: daca nu batem albusurile tari blatul nu va iesi pufos.

Separat  galbenusurile le amestecam cu cele 4 linguri de ulei si le amestecam impreuna pt un minut, dupa care le adaugam peste albusurile batute spuma si amestecam cu mixerul viteza mica.

Cele 10 linguri de faina le amestecam cu praful de copt si treptat se adauga in compozitia de albusuri si se amesteca cu o spatula de sus in jos pana o terminam.

In  tava de copt rotunda de 26 cm tapetata cu hartie si bordurile le-am uns cu unt si am rasturnat compozitia in tava si am dat la cuptor preincalzit pt 45 minute fix.

Intr-un vas punem pe foc frisca lichida si adaugam ciocolata si o lasam sa se topeasca incet dupa care o dam la rece peste noapte. Daca pregatiti tortul in ziua respectiva dati frisca la  congelator pt 3 ore. Eu l-am lasat peste noapte .

Odata copt blatul l-am lasat si pe el peste noapte deoarece a doua zi se taie perfect.

A doua zi am batut crema cu mixerul pana a devenit aerata si pufoasa si am inceput sa lucrez tortul.

Am lasat la scurs piersicile si apoi le-am taiat cubulete.

Am taiat tortul in 3  straturi.

Eu mereu pun dedesubt primul strat de tort de deasupra .

Cu inelul de la  tava de copt imi asez pe platou prima felie de tort de deasupra o insiropez cu siropul de  la piersici, adaug crema de ciocolata si jumatate din bucatelele de piersici si asa continui pana la ultimul strat.

Pe ultimul strat si bordurile le acopar cu crema de ciocolata alba .

Bordurile le ornez cu banuti de ciocolata .

Intr-un vas adaugam 3 linguri de lapte si adaug cele 50  g ciocolata si le las sa se topeasca.

Intr-o punga  adaug ciocolata topita si ii  fac o gaura in  varf  cu o scobitoare.

Pe  tort  incep sa fac o spirla din ce in ce mai mare.

Apoi cu un bat de frigaruie incep  sa trasez linii  din mijlocul spiralei spre  exterior si invers, din exterior spre interior.

Se lasa la rece pana la data servirii. 

 

 

TIPS-URI

1

La blat sa nu se deschida usa cuptorului in primele 25 minute

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort  de ciocolata alba 349732
retete culinare - Tort  de ciocolata alba 349733
retete culinare - Tort  de ciocolata alba 349734
retete culinare - Tort  de ciocolata alba 349735
retete culinare - Tort  de ciocolata alba 349736
retete culinare - Tort  de ciocolata alba 349737
retete culinare - Tort  de ciocolata alba 349738
retete culinare - Tort  de ciocolata alba 349739
retete culinare - Tort  de ciocolata alba 349740
retete culinare - Tort  de ciocolata alba 349741
retete culinare - Tort  de ciocolata alba 349742
retete culinare - Tort  de ciocolata alba 349743
retete culinare - Tort  de ciocolata alba 349744
retete culinare - Tort  de ciocolata alba 349745
retete culinare - Tort  de ciocolata alba 349746
retete culinare - Tort  de ciocolata alba 349747
retete culinare - Tort  de ciocolata alba 349748
retete culinare - Tort  de ciocolata alba 349749

COMENTARII (17)

Rocsi 1

31.10.2014, 21:55

Ce bunatate si frumos!

Xandrinne 1

03.11.2014, 08:27

tanyapatap 1

23.12.2014, 16:32

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L