Tort masinuta

de Dana Cristea - pusikmea in Torturi, 30 Noi 2011 | 5712 vizualizari

 

Tort masinuta sau cum ii spune Andu meu "Roary", i-am explicat ca nu o cheama asa, dar se pune pe un plans daca nu sunt de-acord cu el, asa ca Roary sa fie atunci, doar n-o sa-i stric bucuria printului meu, numai ca a iesit o tentativa de masinuta......
Chiar si asa Andu a fost atat de incantat ca are si roti si geamuri, incat mi-au dat lacrimile.
Te iubim puiule mic si-ti dorim La multi ani, sa fi sanatos si fericit alaturi de noi toata viata, esti viata si aerul nostru!!!!!!
Tortul este facut dupa reteta violetei, iti multumesc Vio!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat avem nevoie de:
  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 6 linguri de faina
  • 2 linguri cacao
  • un praf de sare
  • pentru crema de lapte:
  • 1 l lapte
  • 1 ciocolata alba - 100 g
  • 100 g amidon
  • 4 linguri zahar
  • 1 pachet unt - 200 g
  • 100 g zahar pudra
  • pastaie de vanilie - sau esenta de vanilie
  • pentru sirop:
  • 1/2 cana lapte
  • 3 linguri de zahar
  • 1 capucino caramel
  • pentru ornat:
  • pasta de lapte praf
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort masinuta:

Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, adaugam zaharul in ploaie, apoi galbenusurile unul cate unul, faina si omogenizam compozitia.Turnam compozitia intr-o forma rotunda si coacem la foc mic pana trece testul scobitorii. Dupa ce s-a racait il taiem in 3.

Pregatim crema:

Desfacem amidonul cu un pahar de lapte rece, iar restul de lapte il punem la fiert impreuna cu zaharul, ciocolata rupta bucatele si vanilia, cand a inceput sa fiarba turnam amidonul in fir subtire si amestecam continuu ca sa nu se prinda, trebuie sa iasa ca o budinca, luam de pe foc si o lasam sa se raceasca. Untul moale ( la temperatura camerei) il mixam cu zaharul pudra.

Dupa ce s-a racit crema de lapte opunem peste unt si mixam pana se omogenizeaza, dam la rece cateva minute.

Pregatim siropul:

Caramelizam zaharul, peste care punem laptele si capucino, lasam sa se raceasca.

Insiropam primul blat, punem crema, urmatorul blat insiropat si iar crema ( oprim cateva linguri pentru a lipii masinuta) si ultimul blat pe care il lasam neinsiropat.

Aici veti vedea cum se face masinuta.

Masinuta o acoperim cu pasta de lapte praf sau o putem orna simplu cu frisca.

 

 

RETETA IN IMAGINI

Tort masinuta-0
Tort masinuta-1
Tort masinuta-2

COMENTARII (22)

mena29

mena29 1

01.12.2011, 10:13

La multi ani Andutu! Sa cresti mare si cuminte si sa-i faci mandri de tine pe mami si pe tati!

Angelina_Elena

Angelina_Elena 1

01.12.2011, 11:26

La Multi Ani puiut mic!!!sa cresi mare si sanatos,sa fi ascultator si sa ai parte de mult bucurii!

Dana Cristea - pusikmea

Dana Cristea - pusikmea 1

01.12.2011, 18:32

Va multumesc tururor pentru urari

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!