Tort de ciocolata cu capsuni

de luminita20_2006 in Torturi, 15 Mar 2010 | 1896 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • blat:
  • -3 oua
  • -150 gr zahar
  • -100 gr ciocolata neagra menaj
  • -50 gr faina
  • -3 plicuri zahar vanialt
  • -1 praf de copt
  • - 100 gr migdale
  • pt moussse:
  • -2oua
  • -350 ml lapte
  • -200 gr ciocolata neagra
  • -1plic si jumate de gelatina
  • - 2 linguri amidon
  • - 250 ml frisca
  • -200 gr zahar
  • -5-6 capsuni decor
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata cu capsuni:

Blat:

Galbenusurile se freaca cu zaharul pana ce devin o crema. Untul se freaca spuma cu zaharul vanilat apoi adaugam o lingura de lapte fierbinte apoi se aduga peste crema de galbenusuri. dupa care se aduga ciocolata topita la bain-mare, o lingura de apa faina, praful de copt. Incorporam apoi albusurile batute spuma , migdalele tocate amestecam usor si turnam intr-o tava cu peretii detasabili. Se de la cuptor 35min-40. se incearca cu o scobitoare cand e gata .

Mousse:

Se amesteca amidonul cu zaharul, se adauga ouale batute si amestecam pana ce se omogenizeaza compozitia. Turnam laptele peste aceasta si o punem la bain mare amestecand in continuu.Gelatina se imoaie cu putina apa rece, ciocolata se topeste la bain mare apoi se aduga peste compozitia cu amidon. se ia vasul de pe foc si se lasa sa se racoreasca si adaugi frisca batuta. Se toarna crema peste blatul de tort racit si se da la rece `3 ore. Cand sa intarit crema se scoate marginea detasabila a tavii si ornamm tortul cu capsuni.

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort de ciocolata cu capsuni 22244
retete culinare - Tort de ciocolata cu capsuni 22245
retete culinare - Tort de ciocolata cu capsuni 22246
retete culinare - Tort de ciocolata cu capsuni 22247

COMENTARII (4)

ionela2682 1

15.03.2010, 12:27

capsuni si ciocolata ce altceva sa mai cerem!

diana_k 1

15.03.2010, 13:33

chiar ca e o combinatie super ...capsuni -ciocolata !

Teo 1

15.03.2010, 20:22

imi place cum arata portioara!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D