Tort de ciocolata cu visine

de Oana in Torturi, 10 Apr 2009 | 8124 vizualizari

 

Acest tort este preferatul nostru, ciocolatos si extrem de delicios! L-am facut de nenumarate ori, simplu, iar ultima data am pus deasupra muuulte visine. Combinatia ciocolata-visine este de exceptie.

Reteta o am de mult timp de la Natalia, cea care m-a indrumat de nenumarate ori si chiar “merita toate eforturile“.

 

INGREDIENTE

  • Foile:
  • 6 galbenusuri
  • 5 albusuri
  • 150g zahar
  • 1/2 lingurita suc de lamaie
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri apa fierbinte
  • 5 linguri faina
  • 2 linguri amidon
  • Sirop:
  • 3 linguri cu apa
  • 2 linguri cu zahar
  • 1 lingura lichior de ciocolata
  • Crema:
  • 225 g ciocolata amaruie (jumatate ciocolata amaruie si jumatate cu lapte, depinde de gust)
  • 3 pahare smantana dulce LaDorna (cutie rosie!)
  • optional 2-3 pliculete de intaritor de frisca (eu pun :))
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata cu visine:

Din compozitia pentru foi se coc 8 bucati. Se deseneaza pe hartie de copt 2 cercuri cu diametrul de 20 cm, le coacem simultan si apoi refolosim hartia pentru celelalte foi. In acest fel economisim timp si le facem foarte repede, avand in vedere ca trebuie coapte doar 5 minute. Foile sunt subtiri si moi dupa coacere.

Mai intai incalzim cuptorul la foc mediu. Albusurile se bat spuma cu 50 g zahar. Galbenusurile se bat cu restul de zahar pana se albesc. Se adauga cacao dizolvata in apa fierbinte, mixand continuu. Faina se amesteca cu amidonul si se cerne peste galbenusuri. Se adauga albusurile, in 3 reprize, amestecand incet.

Foile de copt se ung cu unt si se pun cate 3 linguri de aluat si se intind cu lingura, niveland bine, apoi se coc 5 minute. Dupa ce se scot din cuptor se acopera cu un prosop si se lasa sa se raceasca putin, apoi se dezlipesc usor de pe hartie, urmand sa fie facute urmatoarele foi.

Sfat: foile trebuie asezate fiecare pe o farfurie si invelite cu un prosop de bucatarie. Daca se pun una peste alta se pot lipi!

Apa cu zaharul pentru sirop se fierb, apoi se adauga lichiorul si se lasa la racit.

Este bine sa preparam crema inainte sa ne apucam de foi, ca sa avem timp s-o lasam la rece. Se incalzeste frisca, fara sa o fierbem, apoi se toarna peste ciocolata rasa sau rupta bucatele si se amesteca bine pana se topeste ciocolata. Se tine la rece cateva ore, apoi se bate cu mixerul si se adauga intaritorul de frisca.

Asamblare tort: se aseaza prima foaie pe un platou, se insiropeaza cu ajutorul unei pensule si se unge cu crema (3-4 linguri de crema pentru fiecare foaie). Se aseaza in continuare foile si crema si se imbraca tortul in crema.

Acum, eu am avut un pachet de visine congelate, pe care le-am lasat la dezghetat, le-am presarat cu 2-3 linguri cu zahar si le-am lasat la scurs pe perioada cat am preparat tortul. Le-am asezat apoi deasupra tortului si am turnat o gelatina rosie peste ele (la pliculet, preparata dupa instructiunile de pe pachet).

Nu pare foarte complicat daca preparati crema cu o zi inainte si o lasati la rece, apoi pregatiri foile si asamblati tortul. Nu va speriati de foi, nu sunt asa de migaloase!!

Cine confirma??

Iata si sectiunea plus feliute din tortul facut fara visine deasupra.

 

RETETA IN IMAGINI

Tort de ciocolata cu visine-0
Tort de ciocolata cu visine-1
Tort de ciocolata cu visine-2
Tort de ciocolata cu visine-3
Tort de ciocolata cu visine-4

COMENTARII (9)

elena1988 1

04.03.2011, 16:56

babi5 1

18.12.2014, 07:27

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20