Tort de ciocolata cu visine

de Oana in Torturi, 10 Apr 2009 | 8028 vizualizari

 

Acest tort este preferatul nostru, ciocolatos si extrem de delicios! L-am facut de nenumarate ori, simplu, iar ultima data am pus deasupra muuulte visine. Combinatia ciocolata-visine este de exceptie.

Reteta o am de mult timp de la Natalia, cea care m-a indrumat de nenumarate ori si chiar “merita toate eforturile“.

 

INGREDIENTE

  • Foile:
  • 6 galbenusuri
  • 5 albusuri
  • 150g zahar
  • 1/2 lingurita suc de lamaie
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri apa fierbinte
  • 5 linguri faina
  • 2 linguri amidon
  • Sirop:
  • 3 linguri cu apa
  • 2 linguri cu zahar
  • 1 lingura lichior de ciocolata
  • Crema:
  • 225 g ciocolata amaruie (jumatate ciocolata amaruie si jumatate cu lapte, depinde de gust)
  • 3 pahare smantana dulce LaDorna (cutie rosie!)
  • optional 2-3 pliculete de intaritor de frisca (eu pun :))
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata cu visine:

Din compozitia pentru foi se coc 8 bucati. Se deseneaza pe hartie de copt 2 cercuri cu diametrul de 20 cm, le coacem simultan si apoi refolosim hartia pentru celelalte foi. In acest fel economisim timp si le facem foarte repede, avand in vedere ca trebuie coapte doar 5 minute. Foile sunt subtiri si moi dupa coacere.


Mai intai incalzim cuptorul la foc mediu. Albusurile se bat spuma cu 50 g zahar. Galbenusurile se bat cu restul de zahar pana se albesc. Se adauga cacao dizolvata in apa fierbinte, mixand continuu. Faina se amesteca cu amidonul si se cerne peste galbenusuri. Se adauga albusurile, in 3 reprize, amestecand incet.


Foile de copt se ung cu unt si se pun cate 3 linguri de aluat si se intind cu lingura, niveland bine, apoi se coc 5 minute. Dupa ce se scot din cuptor se acopera cu un prosop si se lasa sa se raceasca putin, apoi se dezlipesc usor de pe hartie, urmand sa fie facute urmatoarele foi.


Sfat: foile trebuie asezate fiecare pe o farfurie si invelite cu un prosop de bucatarie. Daca se pun una peste alta se pot lipi!


Apa cu zaharul pentru sirop se fierb, apoi se adauga lichiorul si se lasa la racit.


Este bine sa preparam crema inainte sa ne apucam de foi, ca sa avem timp s-o lasam la rece. Se incalzeste frisca, fara sa o fierbem, apoi se toarna peste ciocolata rasa sau rupta bucatele si se amesteca bine pana se topeste ciocolata. Se tine la rece cateva ore, apoi se bate cu mixerul si se adauga intaritorul de frisca.


Asamblare tort: se aseaza prima foaie pe un platou, se insiropeaza cu ajutorul unei pensule si se unge cu crema (3-4 linguri de crema pentru fiecare foaie). Se aseaza in continuare foile si crema si se imbraca tortul in crema.


Acum, eu am avut un pachet de visine congelate, pe care le-am lasat la dezghetat, le-am presarat cu 2-3 linguri cu zahar si le-am lasat la scurs pe perioada cat am preparat tortul. Le-am asezat apoi deasupra tortului si am turnat o gelatina rosie peste ele (la pliculet, preparata dupa instructiunile de pe pachet).


Nu pare foarte complicat daca preparati crema cu o zi inainte si o lasati la rece, apoi pregatiri foile si asamblati tortul. Nu va speriati de foi, nu sunt asa de migaloase!!


Cine confirma??


Iata si sectiunea plus feliute din tortul facut fara visine deasupra.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort de ciocolata cu visine 660
retete culinare - Tort de ciocolata cu visine 661
retete culinare - Tort de ciocolata cu visine 662
retete culinare - Tort de ciocolata cu visine 663
retete culinare - Tort de ciocolata cu visine 664

COMENTARII (9)

elena1988 1

04.03.2011, 16:56

babi5 1

18.12.2014, 07:27

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Mena
  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

  • 27

    MA

  • 28

    MI

  • 29

    J

  • 30

    V

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!