Tort de clatite cu branza Gouda si rosii

de brie in Aperitive / Garnituri, 1 Dec 2009 | 3591 vizualizari

 

Un aperitiv ce se poate servi atat cald cat si rece.

 

INGREDIENTE

  • 300 ml lapte
  • 150 gr faina
  • 1 ou mare
  • sare
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 legatura marar
  • 350 gr branza Gouda
  • 4 rosii
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de clatite cu branza Gouda si rosii:

Din lapte, ou, faina si un praf de sare se prepara un aluat clasic de clatite, separat se taie marunt ceapa si mararul si se adauga aluatului de clatite.

Din compozitia rezultata se prajesc vreo 5-6 clatite (depinde de dimensiunea tigai), se lasa la racorit cateva minute timp in care se tapeteaza o tava cu hartie de copt,iar rosiile se taie rondele si branza se trece prin razatoare.

Se preincalzeste cuptorul.

In tava se aseaza o clatita peste care se presara branza razaliata si apoi se pune un strat de rosii rondele, urmeaza inca un strat de clatite si apoi branza,rosii,continundu-se pana se termina clatitele .

Se pune tava la cuptor la 180 grade pentru 20 minute, dupa acesta se scoate tava se lasa 2-3 minute la racorit se taie si se serveste.

Pofta buna!

 

 

 

TIPS-URI

1

Se poate utiliza si ceapa rosie daca lipseste ceapa verde.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort de clatite cu branza Gouda si rosii 11429
retete culinare - Tort de clatite cu branza Gouda si rosii 11430
retete culinare - Tort de clatite cu branza Gouda si rosii 11431

COMENTARII (9)

liana_geicu 1

02.12.2009, 13:06

bine ai venit alaturi de noi; imi place tare mult tortul tau, ba chiar as si manca o feliuta din el, arata foarte bine!

ionix 1

05.12.2009, 18:21

cred ca are gust a pizza, nu??? bun bun

brie 1

05.12.2009, 18:58

nu chiar, aduce mai mult ca un chec aperitiv in genul celui facut de tine dar numai cu legume (eu adaug ciuperci in loc de sunca) si ai mei zic ca seamana la gust tare mult, e chiar bunutz

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D