Tort de cocos

de Bianca20 in Torturi, 22 Mar 2014 | 11947 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 albusuri;
  • 100 grame zahar;
  • 2 linguri ulei;
  • 10 linguri faina;
  • 10 grame praf de copt;
  • 2 linguri cacao;
  • 50 grame ciocolata neagra;
  • Crema:
  • 300 grame nuca de cocos proaspata;
  • 150 grame zahar;
  • 400 ml. lapte;
  • 400 ml. frisca lichida;
  • 200 ml. apa de cocos;
  • 60 grame unt;
  • 60 grame amidon;
  • Glazura:
  • 100 ml. frisca lichida;
  • 130 grame ciocolata neagra;
  • Sirop:
  • 300 ml. apa;
  • 5 linguri zahar;
  • 10 ml. esenta de vanilie.
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de cocos:

Blat: Albusurile se bat spuma cu zaharul pana se topeste. Se adauga uleiul si se mai bate un minut. Separat, se amesteca faina cu praful de copt si cacaoa. Se adauga in albusuri si se bate 2 minute. La urma, se adauga ciocolata topita pe baie de aburi. Se pune in forma si se da in cuptorul preincalzit pentru 30-40 de minute la temperatura de 160 de grade.

 Crema: Nuca de cocos se da prin blender impreuna cu laptele si zaharul. Se lasa deoparte timp de o ora.Dupa ce trece timpul, se adauga frisca lichida, apa de cocos si amidonul. Se puna pe foc mic si se amesteca pana se ingroasa. Untul se spumeaza si se adauga in crema.

Glazura: Frisca se pune pe foc iar cand incepe sa se incalzeasca se adauga ciocolata rupta bucatele.

Sirop: Se pune apa cu zahar pe foc si se lasa la fiert 5 minute. Se opreste focul si se adauga esenta de vanilie.

Dupa ce se raceste complet, blatul se taie in mai multe foi si se asambleaza si orneaza dupa preferinta.

 

TIPS-URI

1

Pentru a iesi cat mai drept, puneti foaie de deasupra invers;

2

Amidonul se poate inlocui cu gris;

3

Pe tort am pus fasii de nuca de cocos care rezista cam doua zile fara sa se oxideze. Pot fi stropite cu putina zeama de lamaie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

laura_n 1

23.03.2014, 11:21

yuuum, ce deliciu!

MIUTA 1

28.03.2014, 12:52

Bianca20 1

22.04.2014, 21:59

Multumesc muuuult!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mușuroi de cârtiță

ieri la 23:40

Creveti cu usturoi reteta rapida si sanatoasa

ieri la 22:46

Reteta delicioasa de Prajitura cu miere si crema de vanilie, gust autentic si textura fina

de Miha 9

ieri la 22:36

Fasole batuta cu ceapa scazuta si usturoi, cea mai buna mancare de post

de laura_n 7

ieri la 17:01

Conopidă cu hummus și avocado, rețeta gustoasă de post

ieri la 14:07

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort de clatite cu gem de prune si budinca de ciocolata