Tort de lamaie

de Rux in Torturi, 17 Oct 2011 | 2392 vizualizari

 

Cu dedicatie pentru un tatic mult iubit " La Multi Ani tata drag!" Ani buni frumosi si sanatosi iti doresc! ...Sa ramai mereu acelasi om cald si cu inima de aur...

L-am sarbatorit pe tata la 79 de ani pe 14 octombrie intr-o zi sfanta! Seara i-am facut o surpriza si l-am inconjurat cu dragoste in familie si i-am oferit toata caldura inimilor noastre alaturi de un tortulet delicios...poate nu e cel mai reusit , insa cu siguranta e facut cu multa iubire!
Va doresc tuturor sa aveti parte de asemenea momente magice in familiile voastre!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 1 cana de unt 226 gr
  • zahar 200 gr
  • 4 oua mari
  • 1 lingura de esenta de vanilie
  • coaja de la o lamaie mare
  • 260 gr faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 60 ml zeama de lamaie
  • Crema de lamaie:
  • 5 oua
  • coaja si zeama de la o lamaie mare
  • 150 gr zahar
  • 1 pahar de frisca
  • 1 pachet de unt
  • 500 ml lapte
  • 100 gr faina
  • 1 vanilie
  • Glazura:
  • doua cescute de zahar pudra( mici de cafea)
  • si cateva linguri de zeama de lamaie
  • frisca
  • 1 banut mare de ciocolata
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de lamaie:

Se incinge cuptorul la 180 grade. Se unge forma de tort cu ulei se pune si foaie de copt.

La mixer se amesteca untul si zaharul pana devin o spuma usoara aerata( in jur de 3 min). Se adauga ouale pe rand, Apoi vanilia si coaja de lamaie. Se amesteca faina cu praful de copt si sarea se adauga la compozitie apoi si zeama de lamaie. Se aseaza in tava de copt si se da la cuptor ...se verifica cu scobitoarea...e gata in mai bine de 35-40 de minute. Se lasa la racit apoi se taie blatul in doua.

Crema de lamaie:

Se pune laptele la foc si se infierbanta. Se adauga si vanilia. Se bat la mixer ouale cu zaharul apoi cu faina. Se toarna jumatate din laptele fierbinte peste compozitia de oua se mai mixeaza putin si apoi se toarna totul peste laptele ramas. La foc mic se tine si se amesteca continuu pana se leaga si se ingroasa ca o ciulama. Se adauga untul rece taiat bucati se amesteca pe foc bine cu telul si la sfarsit dupa ce am incorporat untul se pune lamaia zeama si coaja rasa. 

Se ia de pe foc si se da la rece. Cand crema e rece se adauga un pahar de frisca . Se bate cu telul. Cand s-a racit se orneaza tortul

Se pune blatul de jos apoi crema, partea de deasupra a blatului, se unge cu glazura facuta din zahar pudra si zeama de lamaie si se orneaza cu frisca...simplu si delicios!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort de lamaie 129617
retete culinare - Tort de lamaie 129622
retete culinare - Tort de lamaie 129623
retete culinare - Tort de lamaie 129624
retete culinare - Tort de lamaie 129625
retete culinare - Tort de lamaie 129626
retete culinare - Tort de lamaie 129627
retete culinare - Tort de lamaie 129628
retete culinare - Tort de lamaie 129629
retete culinare - Tort de lamaie 129630
retete culinare - Tort de lamaie 129631
retete culinare - Tort de lamaie 129632
retete culinare - Tort de lamaie 129633

COMENTARII (60)

Lau 1

20.10.2011, 21:16

la multi ani

Rux 1

20.10.2011, 22:07

Medi draga mea...nu o sa mai fac promit

Rux 1

20.10.2011, 22:08

Lau...multumesc mult

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L