Tort de mere cu ciocolată

de elucubratiiculinare in Torturi, 26 Ian 2015 | 1881 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 g zahăr
  • 8-10 mere
  • 8-10 linguri dulceață de vișine
  • 8-10 bucățele ciocolată
  • 1 pachet unt
  • 5 ouă
  • 5 linguri zahăr
  • 3 linguri făină
  • 2 linguri cacao
  • frișcă
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de mere cu ciocolată:

Curățăm merele de coajă și de căsuța de sâmburi. După ce se curăță fiecare măr se aruncă într-un bol cu apă rece în care am turnat fie zeamă de lămâie, fie sare de lămâie în cazul în care am rămas fără lămâi proaspete. Caramelizăm 200 g zahăr într-o cratiță ce urmează a fi dată la cuptor. După ce s-a topit tot zahărul, încercăm să rotim cratița în așa fel încât să ajungă caramel și pe pereții laterali. După ce s-a mai răcit se aranjează merele unul lângă altul. În interiorul fiecărui măr punem câte o linguriță de dulceață de vișine și o bucățică de ciocolată. Punem untul tăiat cubulețe, peste și printre mere, apoi dăm la cuptor pentru 30 minute.

Între timp separăm albușurile de gălbenușuri. Cernem făina cu cacao.  Batem gălbenușurile cu 5 linguri zahăr până obținem o spumă. Adăugăm făina cu cacao și amestecăm ușor cu o lingură până la omogenizare.

Adăugăm albușurile bătute spumă cu un praf de sare.

Compoziția se toarnă peste mere și se dă la cuptor pentru aprox. 30-40 minute sau până se rumenește frumos deasupra.

Se lasă la răcit.

Înainte de a fi scos din cratiță se pune puțin pe foc și se răsucește cratița pentru a vedea dacă se rotește și blatul- astfel nu se va lipi.

Se răstoarnă pe un platou și se lasă un pic la răcit după care se ornează cu frișcă.

Se păstrează la rece până la servire.

Poftă bună!

 

TIPS-URI

1

PS: Bucățelele de ciocolată puse în interiorul merelor nu se vor topi în totalitate, să nu vă speriați când găsiți un bulgăraș de ciocolată!

COMENTARII (6)

cristeena20 1

26.01.2015, 13:32

foarte bun!!

elucubratiiculinare 1

26.01.2015, 19:37

multumesc

Rocsi 1

26.01.2015, 20:24

Sunt o fana a tortului de mere!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04