Tort de mere cu scortisoara

de laura_n in Torturi, 17 Iun 2012 | 1104 vizualizari

 

Aseara la ora 11 m-am apucat de un tort de mere. Asta... ca sa va invit azi la o felie rece si racoritoare :))

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 6 lg zahar brut (eu nu folosesc brun, ci brut)
  • 6 lg faina
  • 2 lg pesmet
  • 500 ml smantana lichida
  • scortisoara
  • 8 mere
  • 2 cubulete de unt
  • 50 gr cioco
  • 500ml apa
  • 4 lg zahar brut (pt sirop)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de mere cu scortisoara:

Se curata merele si se taie in bucati mari. (nu aruncati cojile sau cotoarele)

Se pun intr-o forma de copt, se presara putin zahar brut si scortisoara multa si cateva cubulete de unt. Se dau la cuptor cam 15 min, timp in care pregatim blatul.

Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se bat iar, se adauga faina si la sfarsit pesmetul si turnam peste merele rumenite usor si dam iar la cuptor pentru vreo 40 min.

Intr-o craticioara, punem vreo 4 lg zahar brut si 500 ml apa si cotoarele si cojile de mere si punem la fiert ca sa obtinem un sirop.

Batem smantana pana obtinem o frisca, adaugam putin zahar pudra si batem iar, dam la frigider pana finalizam tortul.

Dupa ce s-au racit toate, insiropam blatulcu sirop, imbracam in frisca si radem putina ciocolata deasupra; dam la rece pt cateva ore. Servim o felie generoasa ca rasplata a muncii depuse :))

 

TIPS-URI

1

pesmetul ii confera o textura speciala

2

scortisoara (daca o acceptati) ii confera un gust special

RETETA IN IMAGINI

Tort de mere cu scortisoara-0
Tort de mere cu scortisoara-1
Tort de mere cu scortisoara-2
Tort de mere cu scortisoara-3
Tort de mere cu scortisoara-4
Tort de mere cu scortisoara-5

COMENTARII (10)

susu

susu 1

29.06.2012, 17:42

foarte frumos prezentat, felicitari. culmea nu am facut niciodata tort de mere doar prajituri sau placinte cu mere dar tortul cu mere caramelizat sau cu mere intregi umplute cu gem nu am facut

laura_n

laura_n 1

29.06.2012, 18:10

Simona, mie nu imi place tortul de mere, dar asta a fost primul din care am mancat cu placere i-am pus scortisoara si pesmet in aluat si a iesit foarte gustos

Alexandra Elena

Alexandra Elena 1

03.10.2012, 22:37

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

11870 puncte

MotanLaOale

10810 puncte

mihaelar63

8800 puncte

mirela0911

8180 puncte

oanapl

7290 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Pulpe de pui cu ciuperci
  • 10

    MA

  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!