Tort de post

de mena29 in Torturi, 2 Iun 2010 | 8426 vizualizari

 

Am facut acest tort pentru aniversarea FIICEI MELE DE 15 ANI

 

INGREDIENTE

Blat:

100 gr. gris,

150 gr.nuca sau alune macinate,

100 gr. zahar,

1/2 praf de copt,

250 ml. apa minerala,

6 linguri faina.

Sirop:

200 ml. apa,

3 linguri zahar,

esenta de rom sau de vanilie.

Crema:

100 gr. gris,

400-450 ml. apa,

o margarina  vegetala,

150 gr. zahar,

coaja rasa de la o lamaie,

un plic de zahar vanilat.

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de post:

Am amestecat toate ingredientele pentru blat si l-am copt 20 min. la 180 grade.Am fiert grisul coaja de lamaie,vanilia cu apa si cu zaharul,iar cand s-a racit am frecat spumos margarina si am amestecat-o cu grisul racit.aM TAIAT BLATU PE JUMATATE.Am insiropat blatul si am pus 1/2 din crema la mijloc iar cealalta jumatate am pus-o deasupra si am mai ornat cu ce mi-a ramas

 

RETETA IN IMAGINI

Tort de post-0
Tort de post-1

COMENTARII (29)

Bucataras 1

06.06.2010, 16:11

La multi ani! Sa-ti traiasca!

mena29 1

07.06.2010, 14:55

Cristina este si foarte gustos,multumesc si sper sa-l vedem si pe al tau

mena29 1

07.06.2010, 14:55

Multumesc frumos Bucataras

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04