Tort de vanilie

de Isabel in Torturi, 12 Noi 2013 | 1631 vizualizari

 

Cum nu aveam prea multe prin bucatarie si pofta de dulce isi spunea cuvantul am incropit repede acest tort care a iesit chiar foarte bun...

 

INGREDIENTE

  • BLAT
  • 4 oua
  • 4 lg zhar
  • 4 lg faina
  • esenta vanilie(o fiola)
  • 1plic praf de copt
  • Sirop
  • 300ml apa
  • 2 lg zahar
  • o esenta vanilie
  • Crema
  • 1 plic crema de vanilie pt prajituri D'otker
  • 250 ml lapte
  • 2-3 lg zahar vanilat
  • Decor
  • 100g margarina pt copt
  • o cescuta lapte(5 lg)
  • 30 g cacao
  • 3 lg zahar tos
  • esenta rom
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de vanilie:

Blatul

Facem un pandispan,astfel - batem spuma albusurile cu zaharul,apoi adaugam galbenusurile,esenta de vanilie si praful de copt,apoi lg cu lg faina.Intr-o tava unsa si tapetata turnam compozitia si dam pt 25-30 min  la cuptorul incalzit prealabil(180°C).

Crema

In vasul de la mixer punem laptele,zaharul vanilat si continutul plicului si mixam pana ce crema s-a ingrosat bine si dam la rece.

Sirop

Intr-un vas punem la foc sa fiarba apa,zaharul si esenta de vanilie si dupa ce a fiert lasam sa se raceasca.

Topping

Punem intr-un vas la topit margarina,apoi adaugam zaharul si dupa ce s-a topit adaugam laptele si esenta de rom si cand a inceput sa clocoteasca adaugam cacaoa,amestecam bine oprim focul si lasam sa se raceasca.

Dupa ce blatul s-a copt il portionam in doua foi egale.Asezam pe platou prima foaie,insiropam si punem o parte crema de vanilie,apoi cealalta foaie insiropam si ornam cu restul de crema de vanilie.In golurile ramase punem cu o lingurita topingul de ciocolata.Dam la rece pt 3-4 ore.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort de vanilie 277621
retete culinare - Tort de vanilie 277622
retete culinare - Tort de vanilie 277623
retete culinare - Tort de vanilie 277624
retete culinare - Tort de vanilie 277625

COMENTARII (7)

Rocsi 1

13.11.2013, 11:33

Super

nadea68 1

13.11.2013, 18:03

Isabel 1

13.11.2013, 23:11

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D