Tort delicios

de Corinuta in Torturi, 19 Noi 2012 | 4746 vizualizari

 

Un tort delicios pe care l-am pregatit pentru o persoana speciala.... deci l-am facut cadou.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 7 oua
  • 3 linguri cacao
  • 7 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 1 esenta de rom
  • Pentru umplutura:
  • 3 oua
  • 200 g zahar
  • 400 ml lapte
  • 3 linguri amidon
  • 50 g ciocolata neagra
  • 100 g unt
  • Pentru decor:
  • 300 ml frisca lichida
  • 200 g mascarpone
  • 50 g ciocolata neagra
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort delicios:

Pentru blat, se bat albusurile spuma tare, se adauga zaharul si se continua baterea pana se topeste. Se incorporeaza galbenusurile unul cate unul, se pun esenta, cacaua si faina, amestecand usor cu o paleta de jos in sus. Se toarna compozitia intr-o forma de tort unsa si tapetata si se coace 30-40 de minute la foc potrivit. Se lasa la racit si se taie in 3.

Pentru crema, se bat ouale cu zaharul, se adauga amidonul si laptele caldut si se pune la fiert. Cand incepe sa se ingroase ca o budinca se ia de pe foc si se adauga ciocolata si untul. Se lasa la racit.

Se aseaza o parte de blat pe un platou, se pune jumatate de crema, a doua parte de blat, restul de crema si se acopera cu ultimul blat.

Se mixeaza 200 ml frisca, se adauga mascarpone si se mixeaza pana la incorporare. Se imbraca tortul cu aceasta compozitie. Se topeste ciocolata, se amesteca cu frisca ramasa si se orneaza tortul cu ea.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort delicios 189043
retete culinare - Tort delicios 189044

COMENTARII (31)

gaby_gabytza 1

20.11.2012, 10:14

fara cuvinte.......

Mihaela11_jo 1

20.11.2012, 16:07

Foarte apetisant si fin

babi5 1

18.12.2014, 06:26

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: