Tort Deliciu Dukan

de deyutzky in Torturi, 30 Ian 2014 | 8005 vizualizari

 

reteta am vazut-o pe blogul retete-dukan.ro iar cei ce au savurat-o au fost foarte incantati de ea:D
Se consuma in Faza de Croaziera, Consolidare, Stabilizare definitiva.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua
  • 1 praf de sare
  • 6 lg tarate de ovaz
  • 3 lg tarate de grau
  • 1 lg amidon de porumb
  • 4-5 linguri indulcitor pudra (sau dupa gust)
  • 1 plic praf de copt
  • Crema 1:
  • 300 ml lapte degresat
  • 4 lg branza quark
  • indulcitor dupa gust
  • esenta de migdale
  • 6 lg lapte praf degresat
  • 1 plic gelatina
  • Crema 2:
  • 700 ml lapte degresat
  • 5-6 linguri indulcitor sau dupa gust
  • 2 plicuri budinca de ciocolata
  • Decor:
  • 1 tableta dietetica Sly
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Deliciu Dukan:

Blat:

Separam albusurile de galbenusuri si mixam albusurile cu praful de sare pana cand isi tripleaza volumul. Adaugam pe rand galbenusurile si continuam sa mixam la viteza cea mai mica a mixerului. Punem pe rand ingredientele uscate (taratele de ovaz, taratele de grau, praful de copt, amidonul si indulcitorul) si amestecam cu o lingura pana la omogenizare. Tapetam o tava rotunda cu peretii detasabili cu hartie de copt ( cu diam de 26 cm) si adaugam compozitia obtinuta. Dam tava la cuptor la foc mic pentru aproximativ 25-30 de minute. Se verifica cu o scobitoare pentru a vedea daca este facut. Dupa ce blatul este gata se detaseaza peretii tavei si se lasa la racit.

Crema 1:

Gelatina se pune la hidratat in 100 ml apa rece si se lasa aprox 10 min. Intr-o craticioara punem laptele la incalzit iar apoi adaugam laptele praf si amestecam pana ce aceasta se dizolva. Se ia jumatate din cantitatea de gelatina si se dizolva in laptele cald.(cealalta jumatate se va folosi la crema de ciocolata) Se adauga branza quark, indulcitor dupa gust si esenta de migdale. Invelim tava in folie alimentara si punem inapoi blatul. Intepam blatul din loc in loc cu o scobitoare si turnam peste el compozitia de lapte. Dam tava la frigider pana cand pregatim si crema de ciocolata.

Crema 2: 

Adaugam 600 ml lapte intr-o craticioara si o punem pe foc mic. Restul de lapte (100 ml) il amestecam cu praful de budinca si indulcitorul (conform instructiunilor de pe plic). Turnam apoi aceasta compozitie peste laptele din craticioara si amestecam cu un tel timp de cateva minute pana cand crema se ingroasa. Inchidem focul, adaugam gelatina ramasa si amestecam pana cand aceasta se dizolva complet. Dupa ce crema a stat la racit aprox 15-20 min, timp in care se amesteca in ea pentru a nu se forma coaja, se toarna in tava peste blat si se uniformizeaza cu o lingura. Se lasa in tava pana cand crema se raceste complet si se da tava inapoi la frigider. Se orneaza cu ciocolata rasa si se pastreaza la rece.

 

 

RETETA IN IMAGINI

Tort Deliciu Dukan-0
Tort Deliciu Dukan-1
Tort Deliciu Dukan-2
Tort Deliciu Dukan-3
Tort Deliciu Dukan-4
Tort Deliciu Dukan-5
Tort Deliciu Dukan-6
Tort Deliciu Dukan-7
Tort Deliciu Dukan-8
Tort Deliciu Dukan-9

COMENTARII (27)

deyutzky 1

01.02.2014, 20:20

Rocs,multumesc! iti spun sincer ca eu n-am gustat niciuna!)) le pregatesc pentru cineva care tine aceasta dieta si ii plac foarte mult..asa ca merg pe mana ei Trebuie sa recunosc ca le-as manca si eu la cum miroase in bucatarie cand le fac chiar daca nu tin dieta )

diaconta 1

01.02.2014, 23:13

Bravo Dey

deyutzky 1

02.02.2014, 01:08

Dia multumesc mult!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04