Tort diplomat

de Rocsi in Torturi, 8 Sep 2016 | 2522 vizualizari

 

Atunci cand va doriti un tort cu multe fructe, cu siguranta diplomatul este varianta cea mai potrivita. Am fost rugata sa pregatesc un diplomat pentru cineva si desi nu am facut niciodata, stiam ca se face repede si simplu. Am facut varianta cu piscoturi, insa, daca as face pentru mine, as prefera sa fac blaturi, ca eu nu sunt o fana a torturilor cu multa crema, mai degraba le prefer pe cele care au mai mult blat :D, dar de, fiecare cu gusturile sale. Cel mai mult m-am bucurat cand mi s-a zis ca a fost apreciat tortul, delicios si ca s-a mancat tot imediat.


La multi ani, dragi Marii!

 

INGREDIENTE

  • Pentru crema:
  • 500 ml frisca lichida
  • 450 ml lapte
  • 200 gr zahar
  • 5 galbenusuri
  • 2 linguri faina
  • 20 gr gelatina
  • 150 ml apa
  • 3 lingurite vanilie

In plus:

  • un pachet mare de piscoturi
  • zeama de compot de caise
  • 2 nectarine
  • 2 kiwi
  • 200 gr visine fara samburi
  • 150 gr mure

Pentru decor:

  • struguri albi
  • mure
  • 1 nectarina
  • decoratiuni perluta
  • 2 linguri gelatina
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort diplomat:

Crema:
Intr-un bol mixam galbenusurile cu zaharul.
Adaugam faina, amestecam bine, apoi turnam laptele. Invartim toata compozitia bine.
Turnam totul intr-o cratita, o transferam pe foc.
La foc mic, fierbem crema, amestecam continuu cu un tel.
Cand s-a ingrosat, o luam de pe foc, o acoperim cu folie si o lasam sa se raceasca.
Gelatina o punem la hidratat in apa pentru 10-15 minute.
O punem pe baie de aburi pana este complet topita, o adaugam in fir subtire, in crema rece si amestecam bine sa se omogenizeze. Dam crema la rece 30 de minute.
Frisca rece o mixam pana devine o spuma.
Peste frisca, punem crema rece, vanilia si le mixam usor pana sunt bine incorporate.

Spalam nectarinele, scoatem samburii si le taiem cuburi.
Decojim kiwi si le taiem cuburi.
Pe un platou asezam un inel detasabil cu diametrul de 26 cm.
Trecem rand pe rand piscoturile prin zeama de compot de caise si imbracam peretii inelului, apoi punem la baza.
Punem un rand de crema, o nivelam, apoi jumatate din cantitatea de nectarine, kiwi si toate visinele.
Punem iar crema, apoi restul de nectarine, kiwi, murele si ultimul strat de crema.

Decorul:
Gelatina o hidratam in 5-6 linguri de apa, apoi o punem pe baie de aburi pana se dizolva.
Nectarina o taiem felii, le trecem prin gelatina dizolvata si le asezam pe margini, apoi asezam boabe de struguri, mure, tot trecute prin gelatina.
Presaram si cateva decoratiuni perluta.
Il dam la rece 6-7 ore sau chiar peste noapte, apoi poate fi servit.
Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Tort diplomat-0
Tort diplomat-1
Tort diplomat-2
Tort diplomat-3
Tort diplomat-4
Tort diplomat-5
Tort diplomat-6
Tort diplomat-7
Tort diplomat-8
Tort diplomat-9
Tort diplomat-10

COMENTARII (27)

Xandrinne

Xandrinne 1

11.09.2016, 14:07

Tare bun!!

Rocsi

Rocsi 1

11.09.2016, 20:49

Multumesc Xandrine

Moni_alex

Moni_alex 1

12.09.2016, 00:10

Ce bine arata!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!