Tort Diplomat

de ela in Torturi, 21 Iul 2010 | 37318 vizualizari

 

reteta mea cu nr 100......un tort diplomat de la dr oetker cu imbunatatiri.....

 

INGREDIENTE

  • 1cutie dr,oetker TORT DIPLOMAT
  • 2oua
  • 1l lapte rece
  • 1piersica
  • 20gr coaja de portocale confiate
  • 1conserva compot ananas
  • 1conserva compot mandarine
  • 3kiwi
  • 200gr frisca hulala
  • 1intaritor de frisca
  • 17piscoturi
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Diplomat:

Se taie cubulete fructele si se pun la scurs cele din compot,intr-o sita.

Intr-un vas se amesteca praful de sarlota cu 200ml suc din compotul de ananas si mandarine si se lasa la inmuiat 10minute,impreuna cu coaja de portocale confiate.

Se pregateste un vas mai mare in care se pune apa sa fiarba.Separat se bat doua oua care se pun in vasul cu sarlota care a stat la inmuiat,apoi vasul se pune in cratita de pe foc si se lasa sa fiarba cateva minute pana se ingroasa compozitia si devine un sos,amestecand continuu sa nu se prinda.Se lasa sarlota la racit.

Intr-un vas se pune laptele rece,se adauga praful de frisca si se bate cu mixerul,la inceput incet,apoi tare pana se intareste frisca.

Intr-o forma de tort cu fund detasabil de 28cm se pun piscoturile pe fundul formei si se stropesc cu sucul din compot ramas.

Se incorporeaza sarlota in frisca batuta,dupa ce s-a racit sarlota,apoi se adauga fructele si se omogenizeaza cu grija.

Se rastoarna compozitia in forma de tort si se da la frigider cateva ore.

Frisca lichida se bate cu intaritorul de frisca si se orneaza tortul dupa ce ati scos inelul de la forma de tort

 

RETETA IN IMAGINI

Tort Diplomat-0
Tort Diplomat-1
Tort Diplomat-2
Tort Diplomat-3
Tort Diplomat-4
Tort Diplomat-5
Tort Diplomat-6
Tort Diplomat-7

COMENTARII (71)

ela

ela 1

30.12.2011, 20:20

offf Cris ce bine ar fi,ca m-am saturat de raul asta de atatea zile

Cris2711

Cris2711 1

30.12.2011, 20:21

Trimit multa iubire si trece

Aurelia 07_07

Aurelia 07_07 1

22.02.2012, 21:36

O minunatie

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!