Tort diplomat cu kiwi

de anomisana in Torturi, 14 Ian 2012 | 8810 vizualizari

 

Acest tort a pornit de la o idee simplă: vroiam să-i fac un tort de aniversare unei persoane deosebite, care se întâmplă să-mi fie prietenă. Nu ştiam care-i sunt preferinţele la prăjituri şi nici cu timpul nu stăteam prea bine, căci mă rugase o colegă să-i fac un tort de ziua ei iar colegele mă rugaseră să fac un tort pentru această colegă, pentru la birou. Aşa că am copt un blat în plus şi mi-am spus că văd eu ce cremă fac, pe parcurs, deşi mă bătea gândul unui mousse. În final, cu ce a rămas dintr-un tort, am adăugat frişcă şi iaurt şi a ieşit acest tort, care la vremea lui a fost foarte apreciat.

 

INGREDIENTE

Rţeta şi ingredientele blatului le găsiţi aici:  http://bucataria-anomisana.blogspot.com/2011/12/tort-cu-crema-de-cafea.html   Crema de cafea este tot aici:  http://bucataria-anomisana.blogspot.com/2011/12/tort-cu-crema-de-cafea.html  

Crema diplomat:    

  • 200 gr iaurt
  • 200 ml frişcă lichidă
  • răzătură de portocală
  • 2 kiwi
  • esenţă de portocale
  • 2-3 linguri de zahăr

    Decor:    

  • 150 ml frişcă lichidă
  • 6 steluţe de kiwi
  • 1 plic tortgelee transparent
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort diplomat cu kiwi:

Pentru crema diplomat am curăţat mai întâi fructele de kiwi şi le-am tăiat felii, apoi am decupat câteva steluţe pentru decor. Restul le-am tăiat cubuleţe. Am amestecat iaurtul cu zahărul şi cu esenţa de portocale până s-a topit zahărul, apoi am adăugat răzătura de portocală. Separat am bătut frişca tare, apoi am adăugat-o peste crema de iaurt.

Pentru asamblare am aşezat un blat de tort într-un inel detaşabil, am adăugat crema de ciocolată, am dat la rece pentru o oră, apoi am adăugat jumătate din crema diplomat, am presărat bucătile de kiwi, apoi am adăugat restul de cremă şi am dat iar la rece până a doua zi.

Pentru decor am îmbrăcat tortul pe lateral în frişcă bătută, am făcut 6 aveline de care am sprijinit câte o stea de kiwi, peste care am turnat uşor gelatină preparată conform instrucţiunilor de pe plic.

TIPS-URI

1

nu se foloseşte toată gelatina, ci atât cât este necesar să nu alunece steluţele de kiwi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort diplomat cu kiwi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

adry88 1

15.01.2012, 13:07

delicios

mihaelar63 1

16.01.2012, 12:43

Vreau si eu steaua mea

mamaieelena 1

16.01.2012, 21:58

bun si frumos

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort alb