Tort Dobos

de lilik in Torturi, 8 Oct 2010 | 6739 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pt aluat:
  • 160 gr faina
  • 150 gr zahar
  • 10 galbenusuri
  • 10 albusuri
  • coaja de lamaie si 2 linguri de suc de lamaie
  • 1 vf de sare
  • 1 vanilie
  • pt crema:
  • 250 gr de unt
  • 170 zahar pudra
  • 100 gr ciocolata neagra
  • 2 oua
  • 3-4 linguri de rom
  • pt caramel:
  • 120 gr de zahar
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Dobos:

se bat galbenusurile cu zaharul pana se albesc si se maresc in volum.adaugam faina treptat,coaja de lamaie,sucul de lamaie si vanilia.la sfarsit adaugam albusurile batute spuma cu praful de sare,amestecand de sus in jos.din compozitia obtinuta vom obtine 7-8 blaturi.tapetam o tava si punem compozitie intr-un strat  subtire.dam la cuptorul preincalzit la 200° timp de 7-8 min(nu trebuie sa se rumeneasca tare).

pt crema:punem ciocolata la topit la baine-marie. frecam untul cu zaharul pana devine ca o crema,adaugam ciocolata topita,ouale si la sfarsit romul si amestecam bine pana devine o crema lucida si omogena.

punem pe o farfurie(platou)un blat pe care il vom unge cu un strat subtire de crema,deasupra alt blat si tot asa pana le terminam (punem un blat deoparte pt decor).crema ramasa o vom intinde pe exteriorul tortului.din blatul ramas am decupat diverse forme pe care le-am uns cu caramel si am decorat tortul.

se da la rece minim 3 ore.

 

RETETA IN IMAGINI

Tort Dobos-0
Tort Dobos-1
Tort Dobos-2
Tort Dobos-3
Tort Dobos-4
Tort Dobos-5
Tort Dobos-6
Tort Dobos-7
Tort Dobos-8

COMENTARII (30)

elena1988

elena1988 1

19.01.2011, 17:20

fir-ar sa fie ce bine arata, o sa fac diabet

lilik

lilik 1

26.01.2011, 21:32

Elena

gaby_gabytza

gaby_gabytza 1

24.08.2011, 09:28

frumos tortul mai ales decorul cu inimioare

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!