Tort Egiptean

de miremirc in Torturi, 6 Mar 2011 | 40042 vizualizari

 

by Amalia

 

INGREDIENTE

3 Foi :

  • 6 albusuri
  • 6 lg zahar
  • 3 lg faina
  • 120 g nuci macinate ( alune )

Crema 1

  •  6 galbenusuri
  • 6 lg zahar
  • 340 ml lapte
  • 2 lg amidon alimentar ( faina )
  • 170 g unt
  • esenta de vanilie

Crema 2

  • 150 g zahar
  • 200 ml frisca
  • 120 nuci macinate mai mare
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Egiptean:

Ptr. cele 3 foi :

Se imparte compozitia in 3 si se coc 3 foi astfel: 2 albusuri se bat spuma tare cu foarte putina sare, apoi adaugam cele 2 lg de zahar si mixam pana se intareste spuma ; amestecam 40 g nuci cu 1/2 lg faina si o turnam peste albusurile batute spuma tare , amestecand cu o lingura .

Turnam compozitia obtinuta intr-o forma de tort cu d=26 cm ( trebuia o forma cu d=24, dar nu am avut ), forma pe care o ungem cu ulei si o tapetam cu hartie de copt. si coacem cam 20 minute fiecare foaie; repetam operatiunea de inca 2 ori .

Ptr.crema 1:

Intr-o craticioara amestecam cele galbenusurile cu zaharul, apoi adaugam amidonul si laptele putin cate putin, amestecand intr-una, apoi punem craticioara pe foc mic si amestecam pana se ingroasa.


Dupa ce s-a format crema o lasam sa se raceasca foarte bine; intre timp frecam untul spuma, iar in el punem pe rand cate o lingura din crema de galbenusuri amestecand pana la omogenizare; la sfarsit turnam cativa stropi de esenta de vanilie.

Ptr.crema 2 :

Punem zaharul intr- o cratita pe foc si lasam sa se topeasca, amestecand din cand in cand; dupa ce s-a topit zaharul il turnam in fir subtire intr-o tava unsa cu ulei si il lasam la intarit, dupa care il asezam intre 2 folii si il batem cu sucitorul (eu l-am maruntit zaharul caramelizat cu robotul cu care am maruntit si nucile).
Batem frisca tare si in ea incorporam nucile maruntite mai mare si zaharul caramelizat maruntit si el;


Asamblare :

Foaie-1/3 crema1-1/3 crema2 si repetam de inca 2 ori.

Suuper bun si gustos! :)

 

RETETA IN IMAGINI

Tort Egiptean-0
Tort Egiptean-1
Tort Egiptean-2
Tort Egiptean-3
Tort Egiptean-4
Tort Egiptean-5
Tort Egiptean-6
Tort Egiptean-7
Tort Egiptean-8

COMENTARII (33)

oana_pisicutza16

oana_pisicutza16 1

14.04.2012, 22:23

ce bine arata

bianca92

bianca92 1

18.10.2013, 22:59

Fenomenal

amyAMY

amyAMY 1

02.10.2014, 08:44

O bunătate! Foarte gustos și nu foarte dulce

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!