Tort Egiptean

de Adinacarla in Torturi, 6 Apr 2010 | 4627 vizualizari

 

mi-a tot fost laudat acest tort de prietenele mele si asa m-am decis sa-l fac si eu
sursa de inspiratie a fost blogul Amaliei

 

INGREDIENTE

  • Pentru o foaie
  • 2 albusuri
  • 2 linguri de zahar
  • 1/2 lingura de faina
  • 40 g alune macinate
  • Pentru crema 1:
  • 6 galbenusuri
  • 6linguri de zahar
  • 340 ml lapte
  • 2 linguri faina sau amidon
  • 170 g unt nesarat
  • esenta de vanilie
  • Pentru crema 2:
  • 200 ml frisca
  • 150 g zahar
  • 120 g alune zdrobite bucati mai mari

 

Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Egiptean:

Prima data facem foile; batem albusurile spuma , adaugam zaharul si batem pana acesta se topeste. Amestecam faina cu alunele macinate si o adaugam la compozitia de albusuri. Punem hartie de copt pe fundul unei forme cu diametrul de 24 cm, intindem frumoas foaia  si coacem la foc mic timp de 25 minute. Intre timp spalam ustensilele si ne pregatim de a 2-a foaie.  Repetam actiunea si coacem inca 2 foi ( in total vor fi 3)

.Dupa ce-am facut foile ne apucam de crema. Cele 6 galbenusuri ramase de la foi le amestecam intr-o craticioara cu amidon , zahar si laptele adaugat treptat. Punem craticioara pe foc si amestecam mereu pana se ingroasa continutul ca si o budinca, apoi luam de pe foc crema si o lasam sa se raceasca .Untul il amestecam intr-un castron doar cat sa se "dezmorteasca" si adaugam putin cate putin din compozitia racita. Picuram cativa stropi de esenta de vanilie si crema este gata.


Pentru a 2-a crema topim zaharul si apoi il turnam in strat subtire pe o tava unsa cu putina grasime. Lasam sa se raceasca si il dezlipim usor, apoi il zdrobim ( punem bucatile intr-o punga de plastic si le batem cu sucitorul).
atem frisca tare si adaugam caramelul zdrobit si miezul de nuca ( alune )  zdrobit si el.
Asamblam tortul astfel; punem prima foaie, 1/3 din crema de vanilie,1/3 din frisca. Procedam la fel in continuare si cu celelalte foi. Ultimul strat va fi de frisca.
Lasam la frigider cateva ore, timp in care caramelul se va topi putin in frisca.

TIPS-URI

1

nu sunt asa experta in decorare....scuzati aspectul

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Egiptean" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

Adinacarla 1

06.04.2010, 11:59

e tare bun...v-as servii pe fiecare cu cate o felie ca inca mai am

lia maria 1

12.04.2010, 09:05

Waw, acest tort cred ca are un gust grozav

nadina73 1

17.05.2010, 23:44

super bun ,felicitari si 5 furcu mari si late de la mine

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort alb