Tort Feerie de Iarna

de Ancutsa in Retete Montare D’oro, 25 Noi 2018 | 3189 vizualizari

 

Pentru că mâine e Sf. Stelian şi o serbăm pe una dintre surorile mele, i-am pregătit un tort de iarnă aşa cum şi l-a dorit ea: cu blat de nucă, cremă de vanilie şi cafea, îmbrăcat în frişcă. L-am decorat cu oameni de zăpadă, litere de ciocolată neagră, perluţe în culorile Crăciunului, fulgi mici din zahăr (cumpărate), dar şi cu brăduţi de ciocolată albă şi fulgi mari din fondant (făcuţi de mine).

 

INGREDIENTE

  • pentru blat avem nevoie de:
  • 6 ouă (mărime M);
  • un vârf linguriţă sare;
  • 4 linguri zahăr;
  • 3 linguri făină;
  • 9 linguri nucă măcinată;
  • un plic praf de copt;
  • pentru crema de vanilie şi cafea:
  • 2 gălbenuşuri;
  • 300 ml lapte;
  • 2 linguri zahăr;
  • Un plic zahăr vanilat Bourbon;
  • 2 linguri (cu vârf) făină;
  • 100 g unt;
  • 1 linguriţă cafea măcinată;
  • 50 ml Montare d’oro;
  • pentru sirop:
  • 400 ml apă;
  • 2 linguri zahăr;
  • 1 linguriţă esenţă de rom;
  • pentru decor :
  • 150 ml Montare d’oro;
  • 2 oameni de zăpadă;
  • Fulgi mici de zahăr;
  • Perluţe verzi şi roşii;
  • Litere din ciocolată neagră;
  • 100 g fondant pentru fulgii mari;
  • 100 g ciocolată albă şi scobitori pentru brazi
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Feerie de Iarna:

 

Decoraţiuni:

Se topeşte ciocolata albă pe baie de abur, se lasă un pic să se răcească, dar numai cât să se închege un pic, nu să se întărească. Se toarnă într-un poş şi se desenează brazi pe o hârtie de copt, iar la bază li se pun scobitori, pentru a-i putea manevra. Se dau la frigider până la utilizare.

Pasta fondant se frământă un pic, se întinde şi se decupează fulgi cu diverse şabloane pentru fulgi.

 

Blatul:

Se bat spumă albuşurile cu zahărul şi un praf de sare. Se adaugă treptat gălbenuşurile, praful de copt, nuca şi făina, amestecând bine. Se obţine o compozitie pufoasă, care se toarnă într-o cratiţă rotundă pregătită cu foaie de copt. Se coace la foc mic, aprox 25-30 de minute. Se lasă la răcit.

 Siropul:

Se prepară un sirop din apă şi zahăr, care se lasă să fiarbă 5-8 minute, se dă de pe foc, se adaugă esenţa de rom şi se lasă la răcit.

 Crema de vanilie şi cafea:

Se amestecă gălbenuşurile cu zahărul, zahărul vanilat Bourbon şi făina, peste ele se toarnă încet laptele cald, se omogenizează cu un tel şi se fierbe amestecul pe foc mic, până se îngroaşă. Se lasă la răcit, apoi se adaugă cafeaua şi untul la temperatura camerei şi se bate un pic cu mixerul. Apoi se adaugă frişcă lichidă şi se mai amestecă un pic cu o spatulă.

 

Asamblare şi decor:

Se taie tortul în două foi, se însiropează, se umple cu cremă.

Se bate frişca lichidă până devine cremoasă şi se îmbracă tortul. Se schiţează munţi pe laterele, se decorează cu oamenii de zăpadă, brăduţii albi, litere de ciocolată, fulgi de zahăr, fulgi din fondant şi perluţe în culorile Crăciunului. Se dă la rece până la servire.

 

Porţii: 15

Timp de coacere: 25-30 min

Timp de pregătire: 2h 30min

 

Poftă Bună!

 

Daca vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/11/tort-feerie-de-iarna.html 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Feerie de Iarna" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (42)

Ancutsa 1

05.12.2018, 20:04

Multumesc mult, Madi! Ma bucur ca iti place!

oanapl 1

05.12.2018, 20:10

Ce tort frumos si delicios ai pregatit!

Ancutsa 1

05.12.2018, 21:08

Iti multumesc mult, draga Oana!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort Red Velvet, cu crema de branza si lamaie