Tort festiv pentru Paste

de Patricia Iordache in Torturi, 2 Apr 2013 | 2814 vizualizari

 

Iata o idee de tort pentru sarbatorile de Paste. Este un tort usor de facut, racoros, aspectuos care vine perfect in completarea meniului satios caracteristic sarbatorilor Pascale.

 

INGREDIENTE

  • - 3 plicuri cu gelatina (10 gr. x 3)
  • - 100 ml apa
  • - 2 linguri zahar tos
  • - 1 ou
  • - 5 jumatati de piersica din compot;
  • - cateva visine/cirese fara samburi, din compot
  • - 150 gr stafide
  • - 50 ml visinata/coniac
  • pentru frisca:
  • - 500 ml frisca lichida
  • - 1 cana zahar tos
  • - 200 gr. smantana grasa
  • pentru ornare:
  • - frisca alba,
  • nuca de cocos verde,
  • un pui/gaina/iepuras,
  • cateva arahide glazurate si colorate in forma de oua
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort festiv pentru Paste:

Pui gelatina la hidratat in 100 ml. apa. Amesteci apoi gelatina hidratata cu cele 2 linguri de zahar,  oul batut bine si pui pe foc mic, amestecand continuu, pana se dizolva zaharul ,dar avand grija sa nu ajunga la fierbere pentru ca "se taie" gelatina. Lasi la racit.

Pana se raceste gelatina, bati cu ajutorul mixerului frisca lichida impreuna cu zaharul dinntr-o cana si amesteci cu smantana.

Pui stafidele la hidratat in cei 50 ml visinata/coniac si le lasi cam 30 minute.

Scoti din compot visinele/ciresele si le pui la scurs intr-o sita.

Scoti si jumatatile de piersici si le pui si pe ele la scurs intr-o sita.

Cand gelatina s-a racit, o amesteci cu frisca batuta (nu uita sa opresti cam 1 cana de frisca pentru ornat), cu stafidele scurse.

Pregatesti o forma detasabila de tort (eu am folosit o forma inimioara), tapetezi forma cu folie alimentara, torni 1/2 din compozitia obtinuta apoi asezi jumatatile de piersici din loc in loc cu scobitura in sus si visinele/ciresele dupa bunul plac.

Acoperi cu restul de compozitie, nivelezi si dai la rece pana a doua zi.

Il rastorni cu grija pe platou, imbraci tortul in frisca alba, apoi presari fulgii de cocos verzi, asezi puiul/gaina sau iepurasul si arahidele care imita ouale de Paste.  

 

RETETA IN IMAGINI

Tort festiv pentru Paste-0
Tort festiv pentru Paste-1
Tort festiv pentru Paste-2
Tort festiv pentru Paste-3
Tort festiv pentru Paste-4
Tort festiv pentru Paste-5

COMENTARII (28)

Zamfira 1

02.04.2013, 19:56

Rocsi 1

02.04.2013, 21:13

Ce frumos

Patricia Iordache 1

02.04.2013, 22:52

Zamfira, Rocsi...

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04