Tort Fluture

de Alina26 in Torturi, 4 Iul 2013 | 4666 vizualizari

 

Acest tort l-am facut fetitei mele Stefania la implinirea varstei de 1 anisor.A fost foarte curioasa.. :) ;)

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 6 oua
  • 6 lg zahar
  • 6 lg faina
  • 1 lg apa rece
  • 1 lg ulei
  • 1 esenta de vanilie
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 varf de cutit de sare

Crema:

  • 2 oua
  • 275g zahar
  • coaja rasa si zeama de la 2 lamai
  • 50g faina
  • 100g smantana pentru frisca indulcita(Hulala)

Sirop:

  • 200ml apa
  • 50g zahar
  • 1 esenta de vanilie

Ornat:

  • 150g smantana pentru frisca
  • 20 de capsuni
  • 2 kiwi
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Fluture:

Blatul:

1.Separam albusurile de galbenusuri.

2.Batem albusurile spuma cu un varf de sare.Dupa aceea rand pe rand punem cate o lingura de zahar si continuam sa batem pana se topeste zaharul.

3.Adaugam pe rand cate un galbenus si continuam sa batem.

4.Punem in ploaie faina si praful de copt cernute si mestecam incet.

5.Am uns o tava cu ulei si am tapetat cu faina (o tava de 24cm diametru)am pus compozitia si am da la cuptor 25-30 de minute la 180°,cuptorul fiind preincalzit.

6.Am facut testul cu scobitoarea si am lasat sa se raceasca in cuptor.

Pregatim crema:

1.Se freaca bine ouale cu zaharul.Adaugam coaja de lamaie si mestecam.

2.Punem zeama de lamaie careia ii adaugam apa pana la 200ml.

3.Adaugam si faina in polaie,mestecam,punem compozitia intr-o cratita si pune la foc sa dea in clocot,si sa fiarba 5-7  minute mestecand intruna.

4.Cand s-a ingrosat se ia de pe foc si se lasa la racit.

5.Batem smantana si cand s-a racit complet crema,adaugam frisca si mestecam.

 Siropul:

Punem intr-o cratita apa cu zaharul si lasam sa se topasca zahaul.Cand s-a racit punem esenta de vanilie.

Pentru ornat:

1.Am curatat si spala fructele.Am taiat marunt 5 capsuni(restul le-am lasat la uscat si le-am folosit la ornat) si kiwi,le-am dat prin blander si cu ajutorul unei site deasa am cos semintele.

2.Am batut smantana si am impartit-o in doua in care:in una am pus sosul de capsuni si in una sosul de kiwi.

Asamblare:

1.Am taiat blatul in doua si pe lung si pe lat.Apoi cele doua jumatati le-am intors si le-am asezat in"V"sa aiba forma unui fluture.

2.L-am insiropat  am intins crema (am pastrat 5 linguri)am pus celelalte jumatati am intins crema pastrata si am ornat cu frisca colorata si capsuni.

 

TIPS-URI

1

Ca sa se raceasca mai repede crema,sa o transferati intr-un bol.

2

Fiecare orneaza cum ii place si ce imaginatie are.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort Fluture 242035
retete culinare - Tort Fluture 242037
retete culinare - Tort Fluture 242038
retete culinare - Tort Fluture 242039
retete culinare - Tort Fluture 242041
retete culinare - Tort Fluture 242042
retete culinare - Tort Fluture 242043
retete culinare - Tort Fluture 242044
retete culinare - Tort Fluture 242046
retete culinare - Tort Fluture 242047
retete culinare - Tort Fluture 242048
retete culinare - Tort Fluture 242049
retete culinare - Tort Fluture 242050
retete culinare - Tort Fluture 242051
retete culinare - Tort Fluture 242052
retete culinare - Tort Fluture 242053
retete culinare - Tort Fluture 242054
retete culinare - Tort Fluture 242055
retete culinare - Tort Fluture 242056
retete culinare - Tort Fluture 242057
retete culinare - Tort Fluture 242058
retete culinare - Tort Fluture 242059

COMENTARII (23)

Dea_Dea 1

05.07.2013, 00:23

Ce frumos !! La multi ani micutei

Bya Ralu 1

05.07.2013, 00:43

ce frumos arata!la multi ani

Alina26 1

05.07.2013, 10:00

va multumesc!!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55