Tort cu mac

de claudiaO in Torturi, 6 Feb 2014 | 2965 vizualizari

 

Un tortulet rapid facut pt onomastica unui prieten.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri faina
  • 5 linguri ulei
  • 5 linguri zahar
  • 1 praf de copt
  • vanilie si coaja de citrice(portocala si lamaie)
  • 3 linguri de seminte de mac
  • Crema:
  • branza dulce Dr. Oetker 400 gr
  • 100 gr unt moale
  • 200 gr zahar pudra vanilat
  • 150 gr frisca batuta
  • coaja de citrice
  • Sirop:
  • 200 gr apa,
  • 150 gr zahar,
  • coaja de lamaie si zeama de la 1 lamaie - puse pe foc pana se dizolva zaharul
  • Decor:
  • seminte de mac si moate de frisca
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mac:

Pentru blat batem albusurile spuma cu zahar, galbenusurile se freaca cu uleiul. Se adauga crema de galbenus peste albusurile batute si se amesteca usor, apoi incorporam faina amestecata cu praful de copt si macul amestecand usor de jos in sus ca sa nu se lase albusul. Punem si coaja de citrice si vanilia si dam la cuptor intr-o tava cu inel detasabil - 24cm diametru- pentru cca 20-30 minute. Dupa ce s-a copt blatul, il lasam pe un gratar sa se raceasca.

Pentru crema, frecam untul cu zaharul, apoi adaugam branza dulce. Adaugam coaja de citrice si apoi amestecam cu frisca batuta.

Se taie blatul in 3 si se aseaza prima foaie; se insiropeaza si se pune 1/3 din crema. Continuam in acelasi mod si cu cea de a doua foaie. Ultima foaie de insiropeaza si se acopera cu crema, avand grija sa imbracam intregul tort.

Ornam cu moate de frisca si stropim cu bobite de mac.

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort cu mac 296210
retete culinare - Tort cu mac 296211
retete culinare - Tort cu mac 296212
retete culinare - Tort cu mac 296222
retete culinare - Tort cu mac 296586

COMENTARII (20)

Valclaudia 1

08.02.2014, 21:21

la multi ani!

mihaelar63 1

08.02.2014, 23:51

La multi ani Claudia !!!

claudiaO 1

10.02.2014, 09:34

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21