Tort Fluture

de AndrutzaP in Torturi, 8 Apr 2016 | 910 vizualizari

 

Povestea Tortului meu: la ziua iubitului meu ( mare fan ciocolata neagra) a venit si mama lui ( nu mananca deloc ciocolata neagra). Si...tot incercand sa gasesc o solutie sa impac si capra si varza, a iesit tortul de mai jos. 


 

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 200 g unt
  • 6 oua
  • 6 linguri nuca macinata
  • 200 g zahar pudra
  • 125 g faina
  • un praf sare
  • 1 plic praf de copt
  • Crema vanilie
  • 6 galbenusuri
  • 500 ml lapte
  • 100 g zahar
  • 40 g faina
  • esenta de vanilie
  • Crema de ciocolata
  • 3 galbenusuri
  • 500 ml lapte
  • 125 g zahar pudra
  • 3 lg faina
  • 3 lg cacao
  • esenta de rom
  • In plus
  • frisca
  • piersici din compot
  • visine din compot
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Fluture:

Blat

Incalziti cuptorul la 150 grade si tapetati forma de tort cu hartie de copt. 

Untul, la temperatura camerei, se bate impreuna cu zaharul pudra pana ajunge cremos. Apoi, unul cate unul, se adauga oualele. La sfarsit se adauga nuca macinata, faina si praful de copt. Se coace la 150 grade timp  de 20-30 minute sau pana trece testul scobitorii.

Crema vanilie

Laptele se pune la fiert. Cele 6 galbenusuri se bat cu zaharul pana se omogenizeaza bine. Se adauga treptat faina, amestecand bine. Cand laptele este fiert, se pune jumatate din cantitate in castron peste galbenusuri si se amesteca bine, sa nu ramana cocoloase. Apoi, galbenusurile se toarna in craticioara, peste laptele ramas, si se amesteca incontinuu, pana se ingroasa crema. Cand este gata se da la o partea si se pune esenta de vanilie. 

Crema de ciocolata

Laptele se pune la fiert. Cele 3 galbenusuri se bat cu zaharul pana se omogenizeaza bine. Se adauga treptat faina si cacaoa, amestecand bine. Cand laptele este fiert, se pune jumatate din cantitate in castron peste galbenusuri si se amesteca bine, sa nu ramana cocoloase. Apoi, galbenusurile se toarna in craticioara, peste laptele ramas, si se amesteca incontinuu, pana se ingroasa crema. Cand este gata se da la o partea si se pune esenta de rom.

Asamblare

Blatul de tort se taie in jumatate (ca in poza) si apoi, fiecare jumatate, se taie pe verticala in cate parti va permite grosimea tortului.

Asezati blaturile lipite unul de altul cu partea rotunda, in asa fel incat sa arate ca aripile unui fluture. Pe una dintre "aripi" asezati crema de vanilie si piersicile alternand astfel: blat, crema, piersici taiate mic, blat crema, piersici...si tot asa pana terminati.

Procedati la fel si cu partea cealalta, cea cu crema de ciocolata si visine.

La sfarsit ornati-l dupa preferinta. Eu l-am ornat cu frisca si cu bombonele de decor.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

puteti face ambele parti cu aceasi compozitie.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort Fluture 437515
retete culinare - Tort Fluture 437516
retete culinare - Tort Fluture 437517
retete culinare - Tort Fluture 437518
retete culinare - Tort Fluture 437519
retete culinare - Tort Fluture 437520
retete culinare - Tort Fluture 437521
retete culinare - Tort Fluture 437522
retete culinare - Tort Fluture 437523
retete culinare - Tort Fluture 437524

COMENTARII (16)

mirela0911 1

12.04.2016, 20:25

Delicios!

reisnaor_2006 1

12.04.2016, 22:09

mihaelar63 1

15.04.2016, 17:32

bravo si harnicuta , si diplomata

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S