Tort Foret-noire cu capsuni

de Sylvia in Torturi, 7 Mai 2014 | 4274 vizualizari

 

Aceasta este reteta mea cu numarul 400 :) multe altele asteapta inca cuminti pe calculatorul meu momentul sa iasa si ele in lume dar acest tort am vrut sa fie tortul aniversar pe Bucataras, ca sa fie maniera mea de a va spune multumesc pentru momentele frumoase petrecute aici. Sunteti o comunitate fantastica, nu vrea sa fac risipa de cuvinte dar va spun simplu ca va ingragesc enorm pe toti , sunteti niste suflete frumoase !

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 200 grame zahar
  • 100 grame faina
  • 50 gr cacao neagra
  • 150 grame unt
  • un pliculet praf copt
  • 500 grame capsuni
  • 700 ml frisca
  • un plic de intaritor frisca
  • zahar pudra de stevie
  • vanilie
  • sirop de zahar cu vanilie
  • coji de portocala confiata
  • menta
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Foret-noire cu capsuni:

 

  Se face un blat tip frantuzesc in care diferenta este ca ouale sunt mixate impreuna fara separare, genoise se numeste si este baza la multe torturi. Se mixeaza bine ouale cu 200 grame de zahar pana isi dubleaza volumul, timp de 5-8 minute cu mixerul pe viteza maxima. Se adauga apoi faina amestecata cu cacao si praf de copt, in mai multe etape si se incorporeaza usor cu o spatula ca sa nu pierdem aerul din compozitie. La final se adauga untul topit si racit tot asa in mai multe etape. Se coace blatul in trei foi separate timp de aproximativ 12 minute fiecare foaie la 180 de grade. Se lasa la racit, timp in care se prepara frisca eu am folosit smantana mai legera ca sa obtin o frisca lejera, aceasta nu o sa fie insa asa ferma ca si cea obtinuta din smantana lichida de 30% ramana se alegeti voi concentratia dorita. Frisca se bate un plic de intaritor de frisca si  cu zahar dupa preferinta eu am folosit cateva linguri de zahar pudra dietetic de salvie , la final am aromatizat frisca cu vanilie.

 Pentru insiroparea blaturilor am facut un sirop simplu de apa cu zahar si vanilie nu foarte dulce pentru ca este deja frisca dulce.

  Montarea tortului este simpla dar necesita putina atentie, se aseaza o foaie de blat si se aranjeaza capsunii taiati bucati mari pe linii ordonare, pornind din centru, in ideea ca fiecare linie va fi mijlocul unei felii. Intre liniile de capsuni cu poch-ul de patiserie se adauga un fir de frisca . Se puna urmatorul etaj, se insiropeaza foarte putin si se reia operatiune afir de capsuni si frisca exact pe aceasi linie ca etajul anterior. Se construiesc asa 2 etaje urmand blatul final care se insiropeaza putin si se da la rece 30 de minute. Se scoate apoi si se pudreaza cu zahar pudra, se rade putina ciocolata si in centru se garniseste cu capsuni, coaja de portocala confiata si frunze de menta. Capsunile de decor se glaseaza cu putin sirop de zahar sau sirop specila de glasaj ca sa luceasca. Se pastreza la rece cateva ore inainte de servire. 

  Am vazut acest tort pe coperta unei reviste Maxi Cuisine si am stiut ca vrea sa il fac instant, are un aspect leger si aerat, este imbietor si plin de fructe, perfect pentru aceasta perioada a anului. Este un tort excelent il recomand cu mare drag si sper sa il faceti si sa va placa, va tentez si cu niste poze. 

 

RETETA IN IMAGINI

Tort Foret-noire cu capsuni-0
Tort Foret-noire cu capsuni-1
Tort Foret-noire cu capsuni-2
Tort Foret-noire cu capsuni-3
Tort Foret-noire cu capsuni-4
Tort Foret-noire cu capsuni-5
Tort Foret-noire cu capsuni-6

COMENTARII (34)

Valclaudia

Valclaudia 1

20.05.2014, 21:01

wow! La cat mai multe retete delicioase!

Sylvia

Sylvia 1

25.05.2014, 16:02

multumesc de laude !

AdinaG

AdinaG 1

12.06.2016, 19:57

Arata delicios!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!