Tort iepuras

de cristina_irina in Torturi, 9 Mai 2013 | 4711 vizualizari

 

Potrivit pentru Sarbatorile Pascale!

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 8 linguri de zahar
  • un praf de copt
  • 2 pliculete de zahar vanilat
  • 8linguri de faina
  • 8linguri de apa
  • 3 sticlute deesenta de rom
  • crema instant de ciocolata cu rom
  • 250 ml de lapte
  • o lamaie
Portii: 15
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort iepuras:

Se face foarte rapid si simplu :4 albusuri batute spuma cu 8 linguri de zahar.

separat galbenusurile cu un pachet de praf de copt,coaja de la o lamaie rasa. 2 pliculete de zahar vanilat(dupa gust),8 linguri de apa,si 8 linguri de faina se amesteca pana formeaza o compozitie ca o smantana.

cu grija se toarna albusul peste compozitie si se amesteca usor sa nu se sparga bulele.

Se toarna in forma partea alba. se retine un sfert din compozitie pe care se toarna cacao care se rastoarna peste compozitia alba in spirala...cu o lingura se scoate din interior spre exterior compozitia, culorile sa se intrepatrunda...

.Acesta compozitie de pandispan poate fi presarata si cu stafide sau visine sau bucati de mere,depinde ce-ti doresti sa faci.

La cuptorul cu microunde se face in 10 min. la un cuptor normal cam 30 de minute.

Blatul se  insiropeaza cu esenta de rom.

Se prepara crema instant de ciocolata .Se portioneaza blatul in 3 bucati.

Din capac, pe lateral se confectioneaza urechile si mijlocul ramas are forma de fundita..

Se umplu cele 2 blaturi ramase ori cu frisca, ori cu crema de ciocolata apoi se imbraca cu crema de ciocolata si se deseneaza cu un cutit forma capului de iepure ca in foto.

Se orneaza pe langa cu fructe sau jeleuri.

Se poate inlocui crema instant cu o budinca de ciocolata sau o crema fiarta de cacao

Daca iepurasul vreti sa fie alb se imbraca cu frisca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort iepuras" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
La multi ani, iepuras de un anisor!