Tort iepuras

de cristina_irina in Torturi, 9 Mai 2013 | 2096 vizualizari

 

Potrivit pentru Sarbatorile Pascale!

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 8 linguri de zahar
  • un praf de copt
  • 2 pliculete de zahar vanilat
  • 8linguri de faina
  • 8linguri de apa
  • 3 sticlute deesenta de rom
  • crema instant de ciocolata cu rom
  • 250 ml de lapte
  • o lamaie
Portii: 15
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort iepuras:

Se face foarte rapid si simplu :4 albusuri batute spuma cu 8 linguri de zahar.

separat galbenusurile cu un pachet de praf de copt,coaja de la o lamaie rasa. 2 pliculete de zahar vanilat(dupa gust),8 linguri de apa,si 8 linguri de faina se amesteca pana formeaza o compozitie ca o smantana.

cu grija se toarna albusul peste compozitie si se amesteca usor sa nu se sparga bulele.

Se toarna in forma partea alba. se retine un sfert din compozitie pe care se toarna cacao care se rastoarna peste compozitia alba in spirala...cu o lingura se scoate din interior spre exterior compozitia, culorile sa se intrepatrunda...

.Acesta compozitie de pandispan poate fi presarata si cu stafide sau visine sau bucati de mere,depinde ce-ti doresti sa faci.

La cuptorul cu microunde se face in 10 min. la un cuptor normal cam 30 de minute.

Blatul se  insiropeaza cu esenta de rom.

Se prepara crema instant de ciocolata .Se portioneaza blatul in 3 bucati.

Din capac, pe lateral se confectioneaza urechile si mijlocul ramas are forma de fundita..

Se umplu cele 2 blaturi ramase ori cu frisca, ori cu crema de ciocolata apoi se imbraca cu crema de ciocolata si se deseneaza cu un cutit forma capului de iepure ca in foto.

Se orneaza pe langa cu fructe sau jeleuri.

Se poate inlocui crema instant cu o budinca de ciocolata sau o crema fiarta de cacao

Daca iepurasul vreti sa fie alb se imbraca cu frisca.

 

COMENTARII (7)

Rocsi 1

10.05.2013, 11:34

Dragalas!

Sim0na 1

10.05.2013, 11:34

frumos

diana_k 1

11.05.2013, 20:38

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S