Tort inima cu banane si madarine

de cristina1985 in Torturi, 14 Feb 2015 | 3946 vizualizari

 

Se face intr-o tava mare de cuptor sau de 30x34 cm.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 6lg zahar
  • 6 lg faina
  • praf de copt
  • coaja lamaie
  • 1 fiola esenta vanilie
  • 1 lg cacao sau roscove
  • Crema:
  • 1 l lapte
  • 3 oua
  • 4 lg faina
  • 3lg amidon
  • 1 fiola esenta vanilie
  • 4 plicuri zahar vanilinat
  • 7 lg zahar
  • Ornat:
  • 4 banane
  • 2 cutii mandarine de la Kaufland
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort inima cu banane si madarine:

Blat: Albusurile se bat spuma, apoi se adauga zaharul si se bat in continuare.Se pun galbenusurile , faina esenta de vanilie, coaja de lamaie, cacao, praf de copt si se amesteca de jos in sus(usor sa nu se lase aluatul). Se coace  cam 20 minute sau pana este gata.

Crema: Se pune la fiert laptele. Se parat se amesteca ouale cu zaharul, zaharul vanilinat, faina, amidon, esenta vanilie. Cand laptele fierbe se toarna din amestec incet si amestecati repede .Se fierbe 10 minute,amestecand in tot acest timp.

Dupa ce s-a racit blatul se decupeaza o inima din hartie de copt ,de marimea tavii. Se decupeaza , se unge cu putina crema si se aseaza bananele, taiate rondele.Se pune restul de crema ( dar nu toata,sa mai ramana 5-6 lg)si se aseaza mandarinele din compot.

Am pus in doua boluri resturile de aluat cu 3 lg crema ( la fiecare bol) si 1 banana (la  ambele boluri)

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort inima cu banane si madarine" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tort inima 'Bucataras Grozav'