Tort Iulia

de Miha in Torturi, 7 Iun 2010 | 5134 vizualizari

 

un tort ce l-am pregatit pentru o prietena draga noua... Nu am poze pentru sectiune, dar poate o sa intre ea sa spuna impresiile vis-a-vis de acest tort. :))

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua
  • 150 g zahar
  • 1/2 cana faina
  • 30 g cacao
  • 200 g nuca
  • 50 g unt
  • 1 lingurita praf de copt
  • esenta de rom
  • Pentru crema ganache:
  • 250 g ciocolata amaruie
  • 200 ml frisca lichida
  • Pentru crema de frisca:
  • 400 ml frisca lichida
  • 50g zahar
  • 50 g nuca
  • Decor:
  • 200 ml frisca lichida
  • 100 g ciocolata amaruie
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Iulia:

Blat:

Ouale se bat cu zahar, pana isi dubleaza volumul. Se adauga treptat nuca macinata.

Se adauga faina amestecata cu cacao si praful de copt, amestecand usor. Punem si untul topit si racit, esenta de rom si omogenizam usor.

Aluatul se imparte in 3 parti si se coace cate o foaia in tava (20/20 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul incins la foc mediu spre mare (200 grade), pana la rumenirea usoara, timp de 8-10 minute,

Foile se lasa la racit pe un gratar si nu se suprapun.

Crema ganache de ciocolata

Intr-un vas se pune la incalzit frisca lichida, pana la punctul de fierbere.  Se adauga ciocolata bucatele si se amesteca bine pana la omogenizare. Se da la rece, pentru cateva ore. De preferat ar fi sa se prepare crema ganache cu o zi inainte sau de seara pentru dimineata.

Crema de frisca:

Zaharul il caramelizam. Dupa ce a capatat o culoare aurie, adaugam nuca rupta in bucati mari. Intindem pe o bucata de hartie de copt si lasam la racit. Dupa ce s-a racit si intarit, macinam grosier, la robotul cu cutit metalic. Sau punem intr-o punga groasa si batem cu ciocanul de snitele.

Batem frisca, apoi adaugam caramelul cu nuca si omogenizam.

Fiecare blat se unge cu un strat subtire si uniform de crema ganache si inca unul de frisca cu caramel. Se suprapun si se pun in tava (detasabila) in care am copt foile. Se acopera cu folie alimentara si se da la rece pana a doua zi. Sau pentru cel putin 4-5 ore.

Se orneaza cu frisca si inimioare de ciocolata.

 

RETETA IN IMAGINI

Tort Iulia-0
Tort Iulia-1
Tort Iulia-2

COMENTARII (26)

iuliaiotovici

iuliaiotovici 1

11.06.2010, 23:33

Mii de multumiri ! Nu gasesc cuvinte sa spun cit de bun a fost ! Multumim ca l-ai facut cu mare drag! Se va vorbu despre acest tort si la Lomdra, cu siguranta !

iuliaiotovici

iuliaiotovici 1

11.06.2010, 23:35

... O mare onoare ca un tort facut de tine imi poarta numele !

Miha

Miha 1

12.06.2010, 00:03

Iulia draga, daca zici ca a fost bun inseamna ca s-a simtit ca l-am facut cu drag.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!