Tort Kodrit-Kadir

de Constelatialeu in Torturi, 25 Mar 2015 | 3352 vizualizari

 

Am vazut si eu reteta bantuind pe ici pe colo si mi-a placut cum se prezenta.....am executat-o si eu,mi-a placut,rece si cu multa frisca....

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 1 ou
  • 100 g zahar
  • 100 ml ulei
  • 100 ml lapte
  • 1 lingurita praf de copt
  • 100 g faina
  • 3 linguri cacao
  • 1 lingurita ness
  • 1 esenta rom
  • Crema
  • 800 ml lapte
  • 5 oua
  • 200 g zahar
  • 1 esenta vanilie
  • Caramel
  • 5 linguri zahar tos
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Kodrit-Kadir:

Mai intai am caramelizat 5 linguri de zahar intr-o cratita de 3 l.Cand s-a topit zaharul,capatand o culoare de chihlimbar,am imbracat cratita pe taoate partile cu zaharul lichid si am lasat sa se raceasca.

Crema : Ouale impreuna cu zaharul le-am mixat bine,pana zaharul s-a topit,apoi am adaugat esenta de vanilie si laptele

Blat :Oul impreuna cu zaharul l-am mixat bine,apoi am adaugat uleiul ,ca la maioneza.Separat am amestecat faina,cacaoa si praful de copt,pe care le-am amestecat cu oul mixat,am adaugat si nesul,esenta de rom si la final laptele.

Asamblare : Peste zaharul caramelizat si racit turnam crema de oua cu lapte,apoi rasturnam compozitia de blat,avand garija sa o punem in mijlocul cratitei,ca apoi ea sa se imprastie cat de cat uniform.Se da cratita la cuptorul preincalzit,cca 40 min.Blatul se va ridica deasupra,facem testul scobitorii si daca aceasta este curata,tortul e gata.Trebuie sa se vada ca e desprins de jur imprejurul marginei .Se lasa la racit si apoi cu ajutorul unei farfurii se rastoarna tortul.Se serveste rece cu frisca sau fara,dupa preferinte

 

RETETA IN IMAGINI

Tort Kodrit-Kadir-0
Tort Kodrit-Kadir-1
Tort Kodrit-Kadir-2
Tort Kodrit-Kadir-3
Tort Kodrit-Kadir-4
Tort Kodrit-Kadir-5
Tort Kodrit-Kadir-6
Tort Kodrit-Kadir-7
Tort Kodrit-Kadir-8

COMENTARII (22)

Geanina87

Geanina87 1

26.03.2015, 22:21

bun bun

mihaelar63

mihaelar63 1

28.03.2015, 12:01

De preparat

gaby_gabytza

gaby_gabytza 1

29.03.2015, 12:15

delicioss

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!