Tort " Lapte de pasare"

de luminita20_2006 in Torturi, 12 Mai 2009 | 14626 vizualizari

 

INGREDIENTE

blat:
  • 4 oua
  • 1 pahat de zahar
  • 1 pahar faina
crema:
  • 40 gr gelatina
  • 1 pahar lapte
  • 300 gr unt
  • 10 oua
  • 2 pahare zahar
  • 1 lingura faina
glazura:
  • 5 linguri cacao
  • 3 linguri lapte
  • 1/2 pahar lapte
  • 50 gr unt
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort " Lapte de pasare":

blat: se bat albusurile spuma cu zaharul se adauga galbenusurile si la urma se adauga faina. Se coace la foc mediu 30 min.


crema: gelatina se dizolva cu 150 ml apa calda si se lasa 30 min. Galbenusurile se bat cu un pahar de zahar se adauga laptele si o lingurita de faina se amesteca tot si se pune pe baie de abur pana ajunge la fierbere. Apoi se da la o parte si se pune untul, care in prealabil a fost topit si vanilie( dupa preferinta) . crema se mai bate un pic. Gelatina se topeste pe baie de abur si se lasa sa se raceasca. 10 albusuri se bat cu 1 pahar de zahar, cand albusurile sau legat bine adaugam gelatina. se amesteca cele 2 compozitii.


Blatul se imparte in 2 parti; pe 1 parte se adauga toata crema si apoi se puna al 2 blat. tortul se imbraca in glazura care a fost preparata astfel:


toate ingredientele de la glazura se amesteca pana ajung la punctul de fierbere.se lasa sa se raceasca si se toarna peste tort.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort " Lapte de pasare" 2872
retete culinare - Tort " Lapte de pasare" 2874
retete culinare - Tort " Lapte de pasare" 7095
retete culinare - Tort " Lapte de pasare" 7096
retete culinare - Tort " Lapte de pasare" 7097
retete culinare - Tort " Lapte de pasare" 7098

COMENTARII (12)

luminita20_2006 1

01.12.2009, 11:47

da...am fost si pe blogul tau...sunt naty....pe blog

elena1988 1

04.03.2011, 18:26

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

8300 puncte

8010 puncte

7010 puncte

4840 puncte

Ina 7

4370 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Rosii cherry cu usturoi si busuioc
  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Langosi unguresti

de Rux 9

Langosi unguresti

ieri la 21:35

Rulada cu fructe de padure

de GeorgiG 4

Rulada cu fructe...

ieri la 21:22

Budinca de dovlecei cu cascaval

de GeorgiG 4

Budinca de...

ieri la 20:54