Tort " Lapte de pasare"

de luminita20_2006 in Torturi, 12 Mai 2009 | 15095 vizualizari

 

INGREDIENTE

blat:
  • 4 oua
  • 1 pahat de zahar
  • 1 pahar faina
crema:
  • 40 gr gelatina
  • 1 pahar lapte
  • 300 gr unt
  • 10 oua
  • 2 pahare zahar
  • 1 lingura faina
glazura:
  • 5 linguri cacao
  • 3 linguri lapte
  • 1/2 pahar lapte
  • 50 gr unt
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort " Lapte de pasare":

blat: se bat albusurile spuma cu zaharul se adauga galbenusurile si la urma se adauga faina. Se coace la foc mediu 30 min.

crema: gelatina se dizolva cu 150 ml apa calda si se lasa 30 min. Galbenusurile se bat cu un pahar de zahar se adauga laptele si o lingurita de faina se amesteca tot si se pune pe baie de abur pana ajunge la fierbere. Apoi se da la o parte si se pune untul, care in prealabil a fost topit si vanilie( dupa preferinta) . crema se mai bate un pic. Gelatina se topeste pe baie de abur si se lasa sa se raceasca. 10 albusuri se bat cu 1 pahar de zahar, cand albusurile sau legat bine adaugam gelatina. se amesteca cele 2 compozitii.

Blatul se imparte in 2 parti; pe 1 parte se adauga toata crema si apoi se puna al 2 blat. tortul se imbraca in glazura care a fost preparata astfel:

toate ingredientele de la glazura se amesteca pana ajung la punctul de fierbere.se lasa sa se raceasca si se toarna peste tort.

 

RETETA IN IMAGINI

Tort " Lapte de pasare"-0
Tort " Lapte de pasare"-1
Tort " Lapte de pasare"-2
Tort " Lapte de pasare"-3
Tort " Lapte de pasare"-4
Tort " Lapte de pasare"-5

COMENTARII (12)

luminita20_2006

luminita20_2006 1

01.12.2009, 11:47

da...am fost si pe blogul tau...sunt naty....pe blog

elena1988

elena1988 1

04.03.2011, 18:26

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!