Tort "Magia iernii"

de La Ancuta in Torturi, 30 Ian 2012 | 4626 vizualizari

 

Ne apropiem de ultima zi a lunii ianuarie, zi in care "intineresc" cu un an. Imi doresc sa fie un an bun, sa am parte de sanatate si sa ma pot bucura de persoanele dragi din viata mea.
Si daca tot e zi de sarbatoare (ca doar numai una e ziua mea;) ) am venit cu tort, dar astept de la voi sampania :)).

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua
  • 150 g zahar
  • 1 lingura miere
  • 5 linguri apa fierbinte
  • 100 g faina
  • 100 g migdale macinate
  • esenta de migdale
  • Pentru jeleul de portocale:
  • 4 portocale mari
  • 50 g amidon
  • 100 ml apa
  • 2-3 linguri zahar
  • Crema:
  • 250 g mascarpone
  • 500 g branza de vaci
  • 2 linguri coniac
  • 5 g gelatina
  • 3 linguri zahar pudra
  • 250 ml smantana pentru frisca
  • Pentru ornat:
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • fulgi de migdale
  • bucatele de portocala
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort "Magia iernii":

Blatul:
Mixam albusele cu un praf de sare apoi adaugam 50 g zahar si mixam pana spuma devine lucioasa.

Separat mixam galbenusele cu apa fierbinte. Adaugam apoi restul de zahar si mierea si mixam pana cand devin cremoase si se albesc.
Amestecam migdalele macinate cu faina si le incorporam in crema de galbenuse. Adaugam si esenta de migdale si amestecam pana se omogenizeaza.

La final incorporam usor spuma de albus.

Compozitia o turnam in tava rotunda (26cm) tapetata cu hartie de copt. Coacem la foc potrivit timp de 20-25 de minute.

Scoatem blatul din tava si il lasam sa se raceasca pe un gratar apoi il taiem in trei foi.

Pentru jeleul de portocale curatam portocalele de coaja si de pielita. Punem pulpa de portocale in blender si o pasam.
Piureul obtinut il punem pe foc mic. Amidonul il dizolvam in apa rece si il adaugam peste piureul de portocale. Adaugam si zaharul si amestecam pana cand se ingroasa. Dam de pe foc si lasam sa se raceasca.

Dupa ce s-a racit ungem doua din cele trei blaturi cu jeleu (mie mi-a mai ramas).

Ne ocupam apoi de crema. Gelatina o hidratam in 3 linguri de apa rece si apoi o dizolvam la foc mic.

Amestecam branza de vaci cu mascarpone si adaugam gelatina dizolvata. Amestecam pana se incorporeaza iar apoi adaugam coniacul.

Separat mixam smantana pentru frisca impreuna cu zaharul pudra. Frisca batuta o amestecam usor in crema de branza.

Pe un platou asezam un blat uns cu jeleu iar in jurul lui montam inelul pentru tort. Punem jumatate din crema si nivelam. Urmeaza celalalt blat cu jeleu si restul de crema.

Acoperim cu ultimul blat si dam la frigider pentru cateva ore.

Dupa ce s-a racit desprindem inelul si imbracam tortul in frisca batuta. Eu am ornat cu moate si bucatele de portocala iar pe marginea tortului am pus migdale
feliate.

 

RETETA IN IMAGINI

Tort "Magia iernii"-0
Tort "Magia iernii"-1
Tort "Magia iernii"-2
Tort "Magia iernii"-3
Tort "Magia iernii"-4
Tort "Magia iernii"-5

COMENTARII (77)

La Ancuta

La Ancuta 1

01.02.2012, 08:22

Va multumesc tuturor. A fost o zi frumoasa in care m-am bucurat sa citesc toate mesajele de la voi.
Va doresc tot binele din lume, sanatate si multa fericire!!!

LUK

LUK 1

02.02.2012, 17:01

Cred ca a fost delicios!La multi ani cu sanatate inca o data!!

La Ancuta

La Ancuta 1

02.02.2012, 21:29

Multumesc Florina. De gustos , eu zic ca asa a fost. Intreba-l pe Vali

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!