Tort Medovik

de Miha in Torturi, 1 Ian 2011 | 10423 vizualizari

 

Bine ne-am regasit in 2011. Va doresc un An Nou mai bun, sanatate, impliniri si prosperitate. Va multumesc ca ati fost alaturi de mine in anul ce-a trecut, sper din suflet ca la fel va fi si in 2011.

La multi ani si armonia sa va insoteasca pe tot parcursul anului.

 

INGREDIENTE

  • Foi:
  • 4 oua
  • 200 g zahar
  • 4 linguri miere
  • 60 g unt
  • 2 lingurite bicarbonat
  • 550-600 g faina (cat cuprinde aluatul, e posibil sa fie chiar si mai mult in functie de marimea oualor)
  • Crema:
  • Crema:
  • 1 kg smantana
  • 100 g zahar
  • 200 g nuca macinata
  • esenta de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Medovik:

Foi:

Intr-un vas se bat bine ouale cu zaharul, pana devin ca o crema. Se adauga untul  si mierea si se pune vasul la baine-marine. Se amesteca pana zaharul din compozitie s-a topit. Se adauga bicarbonatul, se amesteca bine si se mai tine putin pe baia de abur. Compozitia devine spumoasa si creste considerabil in volum.

Intr-un vas se pune faina, se toarna amestecul de mai sus si se omogenizeaza. Se framanta si se adauga faina daca mai este necesar, cat sa iasa un aluat ca plastilina.

Aluatul se intinde in foaie cat mai subtire, sa se vada masa. Se presara faina dedesubt, sa nu se lipeasca sau se intinde direct pe fundul tavii. Eu am intins direct pe fundul tavii, mi s-a parut mai usor. Aluatul se pastreaza acoperit si la loc cald, altfel se intareste.

Foile se coc la foc mediu spre mare (180-200 C), 2-3 minute, cat sa devina foaia aurie. Atentie, se ard foarte usor. Dupa ce se racesc, devin crocante.

Crema:

Smantana rece se bate cu mixerul cateva minute, apoi se pune zaharul, de preferat pudra. Cantitatea de zahar poate varia in functie de preferinta fiecaruia, poate fi mai mult sau mai putin. Cand smantana incepe sa capete consistenta pufoasa, ca de frisca, se adauga nuca macinata si esenta de vanilie. Se omogenizeaza amestecand usor cu o lingura. Daca este necesar se poate adauga un intaritor de frisca.

Cantitatea de crema obtinuta se imparte in tot atatea parti cate foi am copt. Intr-o tava tapetata cu folie alimentara se pune o foaie, apoi o parte din crema. Se repeta operatiunea pana se termina foile. Ultima parte de crema o pastram la frigider pana vom rasturna tortul pe platou, adica cel putin 3 ore.

Se rastoarna tortul pe platou, se unge cu restul de crema si se presara cu nuca macinata. Se orneaza cu frisca dupa preferinta.

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort Medovik 73964
retete culinare - Tort Medovik 73966
retete culinare - Tort Medovik 73967

COMENTARII (24)

kamy 1

05.01.2011, 14:09

ca de obicei....super 5f si LA MULTI ANI!!!fericire,sanatate si noroc alaturi de cei dragi!

Miha 1

05.01.2011, 14:20

Luk Roberta Kamy multumesc!

jolygina 1

25.03.2011, 20:00

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L