Tort nins, cu nuca de cocos si zmeura

de _Alina_ in Torturi, 25 Feb 2015 | 2517 vizualizari

 

Una din combinatiile mele favorite. :X

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua medii (de la gaini de tara)
  • 120 g zahar
  • 80 g faina
  • 50 g fulgi nuca de cocos
  • 1 lg ulei
  • un praf sare
  • coaja de la o lamaie
  • Crema zmeura:
  • 300 g gem zmeura
  • 400 g frisca lichida neindulcita (30% grasime - Pilos)
  • 5g gelatina granule (Dr. Oetker)
  • 30 ml apa rece
  • Crema exterior:
  • 200 g frisca lichida neindulcita (30% grasime - Pilos)
  • 60 g zahar
  • Pentru insiropat:
  • 2 lg zahar
  • 60 ml apa
  • Decor:
  • fulgi de nuca de cocos
  • ciocolata alba
  • zmeura
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort nins, cu nuca de cocos si zmeura:

Blat:

1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius.

2. Separa albusurile de galbenusuri.

3. Mixeaza albusurile spuma tare cu praful de sare. Adauga zaharul in doua transe si mixeaza dupa fiecare transa pana cand acesta se dizolva. 

4. Adauga galbenusurile peste albusuri si mixeaza pana la inglobarea acestora. Adauga uleiul si mai mixeaza cateva secunde.

5. Cerni faina, o amesteci cu fulgii de nuca de cocos si inglobezi amestecul in 2-3 transe in compozitia de la pasul 4. Inglobeaza si coaja razuita de lamaie.

6. Tapeteaza o tava cu hartie de copt (24cm diametru) si toarna compozitia. Introdu tava in cuptor pentru 20 minute, sau pana cand trece testul scobotorii (introdu o scobitoare in mijlocul blatului, daca aceasta iese curata=>blat copt, daca iese lipicioasa il mai lasi in cuptor sub supraveghere 5-10 minute).

7. Dupa ce s-a copt, scoti tava din cuptor si lasi blatul sa se reaceasca complet apoi il tai pe orizontala astfel incat sa rezulte doua felii. 

 Crema zmeura:

ATENTIE! Prepari crema in momentul in care asamblezi tortul.

1. Hidratezi gelatina in apa rece timp de 10 minute apoi o dizolvi pe baie de aburi.

2. Mixezi frisca lichida rece pana cand creste in volum si devine aerata. Adaugi gemul de zmeura si gelatina dizolvata (calduta) si mixezi pana la inglobarea acestora.

Sirop:

Pune zaharul impreuna cu apa intr-un vas la foc mic pentru 5 minute. Opreste focul si lasa siropul sa  se raceasca complet inainte de a-l folosi.

Crema exterior:

ATENTIE! Prepari crema cand scoti tortul asamblat de la frigider.

Mixezi frisca lichida rece cu zaharul pana cand creste in volum si devine aerata apoi o folosesti la imbracat tortul.

 Asamblare:

Pune o felie de blat pe un platou intr-un inel reglabil pentru torturi, o insiropezi, pui crema de zmeura si cealalta felie de blat pe care o vei insiropa. Introdu tortul in frigider pentru 4 ore minumum. Scoti tortul, dai deoparte cu grija inelul reglabil si imbraci tortul in frisca. Acoperi lateralele cu fulgi de cocos si decorezi cu zmeura maruntita si fulgi de ciocolata. 

 

 

RETETA IN IMAGINI

Tort nins, cu nuca de cocos si zmeura-0
Tort nins, cu nuca de cocos si zmeura-1
Tort nins, cu nuca de cocos si zmeura-2
Tort nins, cu nuca de cocos si zmeura-3
Tort nins, cu nuca de cocos si zmeura-4
Tort nins, cu nuca de cocos si zmeura-5
Tort nins, cu nuca de cocos si zmeura-6
Tort nins, cu nuca de cocos si zmeura-7
Tort nins, cu nuca de cocos si zmeura-8
Tort nins, cu nuca de cocos si zmeura-9

COMENTARII (15)

Teo

Teo 1

25.02.2015, 19:01

Si mie imi place aceasta combinatie!

Rocsi

Rocsi 1

25.02.2015, 20:40

Super fain!

miki_a

miki_a 1

26.02.2015, 10:22

De cand am vazut pozele inscrise in concursul "GoodFood" am apreciat maiestria ta! Bravo!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24

Supă cremă cu fructe de mare

de Bunica 6

Supă cremă cu...

ieri la 19:12