Tort PASIUNE

de Dea_Dea in Torturi, 4 Iul 2013 | 7759 vizualizari

 

Un tort delicios , facut de ziua sotului!

 

INGREDIENTE

BLAT:

  • 6 oua
  • 3 linguri de apa
  • un praf de sare
  • 3 linguri ulei
  • 6 linguri zahar
  • 5 linguri de faina
  • 2 linguri de cacao
  • 1 praf de copt

CREMA:

  • 250 gr mascarpone
  • 150 ml lapte
  • 4 galbenusuri
  • sucul de la o portocala
  • 4 linguri zahar
  • 1 plic gelatina
  • 400 ml frisca lichida

SIROP:

  • 200 ml apa
  • 2 linguri zahar
  • esenta de rom

GLAZURA:

  • 200 gr ciocolata neagra
  • 120 ml frisca lichida

MAI AVEM NEVOIE DE:

  • un pachet de piscoturi
  • o cana de cafea neindulcita
Portii: 18
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort PASIUNE:

Blatul:

Albusurile se bat spuma cu praful se sare si apa, se adauga zaharul si se mixeaza pana devine ca o bezeaa.Se adauga galbenusurile frecate cu ulei , iar la final faina, praful de copt si cacaoa amestecate.Se pune in tava de 28 cm si se da la cuptor la foc potrivit 40 -45 min. Se scoate si se lasa la racit pe gratar.

Crema:

Frisca se bate si se da la rece.
Galbenusurile se freaca cu zaharul, se adauga lapte si sucul de portocala si se pune pe foc mic pana se ingroasa.

Gelatina se inmoaie in 2 linguri de apa, se dizolva si se pune in crema calda , se omogenizeaza si se lasa la racit.

Mascarponele il punem in castron si amestecam bine cu lingura de lemn, apoi se adauga treptat crema de galbenusuri. Iar la final se incorporeaza frisca.

Sirop:

Apa cu zaharul se pun pe foc pana se topeste zaharu si se adauga esnta de rom , se lasa la racit.

Glazura:

Cicolata se rupe bucati se adauga frisca lichida si se pune pe abur pana se omogenizeaza.

ASAMBLARE:

Blatul se taie in doua si se insiropeaza.

Se pune o parte de blat , se pune jumatate din crema , iar apoi punem un rand de piscoturi inmuiate in cafea. Continuam cu cealalta parte de crema si cealalta parte de blat .
Se glazureaza.

 

TIPS-URI

1

In loc de mascarpone putem folosi , smantana grasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort PASIUNE" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort Kodrit Kadir