Tort Pavlova, cu nuci caramelizate

de _Alina_ in Torturi, 6 Apr 2013 | 6334 vizualizari

 

Va place Pavlova? Eu o ador pur si simplu, o divinizez. Drept urmare de fiecare data cand ma aleg cu albusuri mai multe, sfarsesc prin a face desertul acesta irezistibil. Probabil stiti ca, de regula, Pavlova se umple/orneaza cu fructe proaspete, am zis sa schimb putin "traditia" si sa fac din miezul de nuca o vedeta. ;)

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 144 g albus
  • 300 g zahar brun pudra
  • 1 lgt otet
  • 1 lg rasa amidon
  • 3 lg rase cacao
  • 20 g ciocolata amaruie
  • un praf de sare
  • Miez de nuca caramelizat:
  • 100 g zahar
  • 50 ml apa
  • 100 g miez de nuca
  • 50 g miez de nuca jumatati
  • Crema:
  • 400 g smantana pentru frisca
  • 2 lgt zahar pudra
  • 100 g miez caramelizat
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Pavlova, cu nuci caramelizate:

Blat

1. Preincalzim cuptorul  la 140°C.

2. Albusurile se bat spuma cu praful de sare.

3. Se incorporeaza apoi zaharul pudra, cate o lingura odata, si mixam pana cand se topeste inainte de a mai adauga. Mixati pana cand compozitia se inatreste, iar cand scoateti mixerul se formeaza varfuri.

4. Incorporam otetul cu ajutorul mixerului in compozitie. 

5. Amestecam amidonul cu cacoa si le incorporam in compozitie cu ajutorul unei spatule prin miscari  cat mai putine. In final inglobam si ciocolata razuita.

6. Punem 1/2 din compozitie intr-o tava tapetata cu hartie de copt sub forma unui cerc cu diametrul de 20 cm (!!!poate ar trebui sa faceti cercul cu diametrul mai mic decat cel facut de mine, pentru ca la copt s-a mai latit). Restul compozitiei o punem intr-un poche si formam o bordura inalta.

7.  Reducem temperatura la 120°C, introducem tava in cuptor timp de o ora. Oprim apoi focul si lasam tava in cuptor inca o ora cu usa intredeschisa.

Caramel:

Punem apa impreuna cu zaharul intr-o cratita pe foc mijlociu amestecand din cand in cand. Stim ca e gata caramelul cand lichidul s-a ingrosat si si-a schimbat culoarea de la  transparent la auriu. La final punem miezul de nuca in caramel, mai intai jumatatile (cele 50 g) le amestecam cu caramelul ca sa se acopere bine apoi le scoatem pe o hartie de copt (acestea vor ramane pentru decor). Punem si restul de nuci, le dam prin caramel bine si le scoatem pe hartia de copt, dupa ce s-au racit  zdrobim/taiem cele 100 g miez caramelizat.

Crema:

1. Batem 200 g smantana cu 1 lgt zahar pudra pana cand capata volum. Inglobam miezul de nuca caramelizat tocat in  compozitie.

2. Batem restul de frisca cu restul de zahar pana cand creste in volum.

Asamblare:   

Punem pe blatul de bezea mai intai frisca cu miez caremelizat. Deasupra punem frisca batuta  si jumatatile caramelizate de miez de nuca.

S-aveti pofta!

TIPS-URI

1

Miezul de nuca a fost copt 5-10 minute in cuptor inainte de a-l carameliza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Pavlova, cu nuci caramelizate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort Pavlova cu ciocolata