Tort pentru Gaby_d

de divainbucatarie in Torturi, 6 Sep 2011 | 7437 vizualizari

 

La multi ani, draga Gaby! Sa ai tot ce iti doresti, sa fi fericita alaturi de cei dragi! Iti trimit
33 de pupici si un tortulet... Acum este randul tau sa primesti un tort de ziua ta!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 4 oua
  • 200 g zahar
  • 200 g faina
  • 100 ml ulei
  • 1/2 plic praf de copt stins cu lamaie sau otet
  • Pentru crema:
  • 500 ml frisca lichida
  • 2 ciocolate albe
  • 250 g mascarpone
  • Pentru umplutura si decor:
  • 500 g fructe de padure (zmeura, mure, afine, coacaze)
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort pentru Gaby_d:

Pentru inceput pregatim blatul. Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si continuam sa mixam pana se topeste zaharul. Punem galbenusurile (pe rand sau toate odata) si amestecam usor cu o lingura sau un tel.

Adaugam pe rand uleiul, praful de copt si faina, pe care le amestecam cu lingura usor pana se omogenizeaza compozitia. Turnam aluatul intr-o tava tapetata cu ulei si faina si coacem blatul timp de 30-40 minute in cuptorul preancalzit la 180°C.

Cat timp se coace blatul preagaim crema. Punem intr-un vas frisca lichida si ciocolata. Tinem vasul la baine-marie pana se topeste ciocolata. Amestecam bine si dam la rece pana se intareste crema putin. Mixam bine si adaugam treptat mascarpone, continuand sa mixam pana se omogenizeaza crema. Blatul il taiem pe jumatate. Ungem cu crema prima jumatate de blat.

Punem fructele de padure peste primul strat de crema, apoi asezam a doua jumatate de blat peste care punem iar crema si fructe de padure. Vom pastra crema pentru a-l imbraca si pe margine.

Punem tortul la rece pentru minim 3 ore apoi putem servi.
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort pentru Gaby_d" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1335 puncte

laura_n

1150 puncte

oanapl

1077 puncte

MotanLaOale

1077 puncte

mihaelar63

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de zahar ars