Tort pentru Ionix

de Pasiune pentru bucatarie in Torturi, 2 Sep 2010 | 1639 vizualizari

 

special pentru ionix!la multi ani!!!!!

 

INGREDIENTE

  • 500 g biscuiti
  • 400 ml lapte
  • 3 oua
  • 4 linguri amidon
  • 1 lingura cacao
  • 150 g zahar
  • 150 g ciocolata
  • esenta
  • frisca pentru decor
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort pentru Ionix:

Biscuitii se rup bucati.

Crema:

Ouale se freaca cu zaharul pana ce acesta se topeste,apoi se adauga amidonul si cacaoa.Peste crema de ou se toarna laptele incalzit amestecand incontinuu.Amestecul se toarna intr-o cratita si se pune pe foc mic amestecand constant pana se ingroase ca o budinca.Se opreste focul si se adauga 50 g ciocolata si se omogenizeaza.Crema se amesteca cu biscuitii rupti bucati si se omogenizeaza.Intr-o tava cu peretii detasabil se pune folie alimentara si se pune compozitia rezultata si se niveleaza.

Se da la frigider 2-3 h pana se intareste,apoi se rastoarna pe un platou.

Din 100 g ciocolata,4 linguri lapte si 1 lingura ulei se face o glazura care se toarna peste tort.Se lasa la frigider pana se intareste glazura.Se decoreaza cu frisca si zmeura.

 

RETETA IN IMAGINI

Tort pentru Ionix-0
Tort pentru Ionix-1
Tort pentru Ionix-2
Tort pentru Ionix-3
Tort pentru Ionix-4
Tort pentru Ionix-5

COMENTARII (25)

Rocsi

Rocsi 1

03.09.2010, 11:37

mandro de ionix mai ocupi multe retete tu?la multi ani inca o data atunci.....super bita..imi place multttttt

mimmi

mimmi 1

03.09.2010, 11:40

Ce idee super ai avut.arata tare bine !

Corinuta

Corinuta 1

04.09.2010, 19:01

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!