Trei torturi speciale a la Liliana

de Bucataras in Torturi, 28 Apr 2009 | 7794 vizualizari

 

Liliana, precum croitorasul cel viteaz: “trei dintr-o lovitura!”

 

INGREDIENTE

  • Blat alb de tort
  • 4 oua
  • 100ml.apa
  • 100ml.ulei
  • 250gr.faina
  • 250gr.zahar
  • 1 praf de copt
  • Pt. tortul fluture am facut un blat de amandina (gasit pe net) si anume:
  • 6oua
  • 200gr.zahar
  • 30ml.apa
  • 30ml.ulei
  • 20gr.cacao
  • 8lg.faina
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Trei torturi speciale a la Liliana:

M.D.P. se separa ouale, albusurile se bat spuma cu zaharul, iar galbenusurile se amesteca cu uleiul apoi apa .Cele 2 compozitii se amesteca usor ,apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt. Se coace aproximativ 45min.Se taie blatul in 3 se insiropeaza cu sirop se zahar ars, apoi se pun cremele. Eu am folosit crema de ciocolata (o cutie mare de fineti)si de vanilie.Pt. balerina am folosit deasupra pasta de lapte praf, pasta din care am facut si trandafirasul.


Pt. tortul fluture am facut un blat de amandina(gasit pe net)si anume: Albusurile se bat spuma tare,se adauga zaharul,apa si galbenusurile frecate cu ulei si se amesteca apoi se adauga faina si cacao.se coace 30min.Se insiropeaza cu sirop din 400gr.zahar si 2 capucino ciocolata Se fierb 5 min cele 2 apoi se lasa la racit. Crema este din margarina amestecata bine cu 150gr. zahar pudra, 3 galbenusuri si 3 lg.cacao.


Blatul l-am copt intr-o cratita rotunda l-am taiat pe mijloc si am pus apoi cele 2 bucati spate in spate. Deasupra am pus glazura de ciocolata din comertsi am ornat cu bomboane colorate.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Trei torturi speciale a la Liliana 1401
retete culinare - Trei torturi speciale a la Liliana 1402
retete culinare - Trei torturi speciale a la Liliana 1403

COMENTARII (1)

jolygina 1

25.09.2010, 01:38

hai sa fiu eu prima cu furcile

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

8300 puncte

8010 puncte

7010 puncte

4840 puncte

Ina 7

4370 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Rosii cherry cu usturoi si busuioc
  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!