Tort pentru mama-soacra

de Ina in Dulciuri, 23 Apr 2016 | 813 vizualizari

 

Azi a fost si ziua de nume a mamei-soacre (o cheama Georgeta) asa ca m-am gandit sa postez in cinstea ei reteta tortului pe care i l-am pregatit anul trecut, la implinirea a 70 ani. 


Nu este un tort waw, a fost facut noaptea (da, la miezul noptii:)) ), cu ce am avut la indemana, pentru ca mama-soacra sa nu stie ca i se pregateste ceva pentru aniversarea celor 70 ani :) 


A fost o surpriza la care bineinteles ca a plans de emotie :D 


Foarte rar folosesc creme "la rece", dar recunosc ca a fost un tort delicios :X

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 7 oua
  • 8 linguri cu zahar
  • 8 linguri cu faina
  • 2 linguri cu cacao
  • 1 plic praf de copt
  • un praf de sare

Crema de ciocolata :

  • doua plicuri crema la rece cu gust de ciocolata (Dr.Oetker)
  • 700 ml lapte rece

Sirop:

  • 80 g zahar
  • 300 ml apa
  • 1 fiola esenta de rom
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort pentru mama-soacra:

Blatul:

Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile cu un praf de sare pana obtinem o spuma tare, apoi adaugam pe rand zaharul, galbenusurile, faina, cacaoa si praful de copt, mixand dupa fiecare.

Turnam compozitia intr-o tava cu diametrul de 25 cm. si coacem blatul la foc potrivit, 30-35 minute. Lasam sa se raceasca, dupa care-l taiem pentru a obtine doua blaturi egale.

Crema de ciocolata:

Urmam instructiunile de pe pachet, mixand praful de crema cu laptele rece timp de 3-4 minute. 

Sirop:

Topim zaharul, apoi adaugam apa ( cu grija, pentru a nu ne opari ) si lasam pe foc mic pana se topeste tot caramelul. Lasam sa se raceasca bine si turnam in sirop o fiola cu esenta de  rom.

Asamblare:

Pe un platou asezam prima foaie de blat pe care o insiropam, apoi intindem  2/3 din crema de ciocolata. Peste stratul de crema asezam a doua foaie de blat, o insiropam  si pe aceasta, apoi imbracam tortul cu crema ramasa, incercand o nivelam cat mai bine . Decoram dupa preferinte si imaginatie.

Dam tortul la rece cateva ore, apoi il feliem si servim .

 

TIPS-URI

1

La crema am folosit mai putin lapte decat scria pe pachet, pentru a obtine o consistenta mai ferma.

RETETA IN IMAGINI

Tort pentru mama-soacra-0
Tort pentru mama-soacra-1
Tort pentru mama-soacra-2
Tort pentru mama-soacra-3
Tort pentru mama-soacra-4
Tort pentru mama-soacra-5
Tort pentru mama-soacra-6
Tort pentru mama-soacra-7
Tort pentru mama-soacra-8
Tort pentru mama-soacra-9
Tort pentru mama-soacra-10
Tort pentru mama-soacra-11

COMENTARII (28)

anca_rm

anca_rm 1

25.04.2016, 09:47

Un tort frumos , La multi ani !!

Geanina87

Geanina87 1

25.04.2016, 09:53

La multi ani si sa fie sanatoasa!

Camelya

Camelya 1

12.05.2016, 12:18

Desi este umpic cam tarziu, vreau sa urez si eu un calduros La multi ani si multa sanatate sarbatoritei! Ps: Tortul este super delicios!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

11870 puncte

MotanLaOale

10810 puncte

mihaelar63

8800 puncte

mirela0911

8180 puncte

oanapl

7290 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Pulpe de pui cu ciuperci
  • 10

    MA

  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!