Tort pentru mama-soacra

de Ina in Dulciuri, 23 Apr 2016 | 4254 vizualizari

 

Azi a fost si ziua de nume a mamei-soacre (o cheama Georgeta) asa ca m-am gandit sa postez in cinstea ei reteta tortului pe care i l-am pregatit anul trecut, la implinirea a 70 ani. 
Nu este un tort waw, a fost facut noaptea (da, la miezul noptii:)) ), cu ce am avut la indemana, pentru ca mama-soacra sa nu stie ca i se pregateste ceva pentru aniversarea celor 70 ani :) 
A fost o surpriza la care bineinteles ca a plans de emotie :D 
Foarte rar folosesc creme "la rece", dar recunosc ca a fost un tort delicios :X

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 7 oua
  • 8 linguri cu zahar
  • 8 linguri cu faina
  • 2 linguri cu cacao
  • 1 plic praf de copt
  • un praf de sare

Crema de ciocolata :

  • doua plicuri crema la rece cu gust de ciocolata (Dr.Oetker)
  • 700 ml lapte rece

Sirop:

  • 80 g zahar
  • 300 ml apa
  • 1 fiola esenta de rom
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort pentru mama-soacra:

Blatul:

Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile cu un praf de sare pana obtinem o spuma tare, apoi adaugam pe rand zaharul, galbenusurile, faina, cacaoa si praful de copt, mixand dupa fiecare.

Turnam compozitia intr-o tava cu diametrul de 25 cm. si coacem blatul la foc potrivit, 30-35 minute. Lasam sa se raceasca, dupa care-l taiem pentru a obtine doua blaturi egale.

Crema de ciocolata:

Urmam instructiunile de pe pachet, mixand praful de crema cu laptele rece timp de 3-4 minute. 

Sirop:

Topim zaharul, apoi adaugam apa ( cu grija, pentru a nu ne opari ) si lasam pe foc mic pana se topeste tot caramelul. Lasam sa se raceasca bine si turnam in sirop o fiola cu esenta de  rom.

Asamblare:

Pe un platou asezam prima foaie de blat pe care o insiropam, apoi intindem  2/3 din crema de ciocolata. Peste stratul de crema asezam a doua foaie de blat, o insiropam  si pe aceasta, apoi imbracam tortul cu crema ramasa, incercand o nivelam cat mai bine . Decoram dupa preferinte si imaginatie.

Dam tortul la rece cateva ore, apoi il feliem si servim .

TIPS-URI

1

La crema am folosit mai putin lapte decat scria pe pachet, pentru a obtine o consistenta mai ferma.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort pentru mama-soacra" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

anca_rm 1

25.04.2016, 09:47

Un tort frumos , La multi ani !!

Geanina87 1

25.04.2016, 09:53

La multi ani si sa fie sanatoasa!

CameliaR 1

12.05.2016, 12:18

Desi este umpic cam tarziu, vreau sa urez si eu un calduros La multi ani si multa sanatate sarbatoritei! Ps: Tortul este super delicios!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu cafea