Tort rasturnat cu mere

de Anamaria7 in Torturi, 13 Feb 2010 | 24048 vizualizari

 

Am gasit reteta in la buni, in Tribuna :P Si voiam de mult sa incerc un tort de genul asta, mi se pare o idee dragutza :) Asa ca azi cand au venit de pe "ulitza", au avut o surpriza :)

 

INGREDIENTE

  • 8 mere mari (Golden sau Ionatan)
  • 300g zahar
  • 150g faina
  • 1/2 pliculet praf de copt
  • 4 oua
  • 50g unt
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort rasturnat cu mere:

Cuptorul se preincalzeste la 180C.

Merele se curata de coaja si se scot cotoarele.

Intr-o forma rotunda de tort se caramelizeaza 100g de zahar. Se asaza merele peste care se arunca bucatelele de unt si forma se introduce in cuptor pentru cca 45 min, pana cand merele se coc.

Inainte sa fie aproape coapte, pregatim aluatul: batem albusurile cu un praf de sare, incorporam zaharul si mixam pana cand albusurile se intaresc bine, apoi adaugam galbenusurile, iar la final, faina se adauga in ploaie (amestecata dinainte foarte bine cu praful de copt) si se omogenizeaza totul amestecand usor cu o spatula, nu cu mixerul, pentru a nu pierde aer.

Compozitia se toarna peste merele coapte si forma se da iar la cuptor cca 30min, pana cand aluatul devine maroniu la suprafata (facem testul cu scobitoarea :) )

Dupa ce scoatem forma din cuptor, lasam tortul sa se raceasca (il putem insiropa cu apa si zahar - eu am folosit suc din compot de caise). Apoi il rasturnam pe o tava. Se poate orna cu frisca, dar eu zic ca e destuul de dulce si asa :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort rasturnat cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (6)

LLAAVVIINNIIAA 1

14.02.2010, 19:53

Poti pune in ''golul'' merelor si gem sau cateva nuci.
E foarte bun si simplu, dar mai ales imbogatit cu diverse.
A si mi-am mai amintit de o reteta in acelasi stil : O cratita unsa cu unt si presarat zahar tos, peste care pui merele taiate felii (se si coc mai repede as zice) la cuptor apoi pana se inmoaie dupa care pui o compozitie de pandispan/chec/whatever.
Numai bine!

elena1988 1

03.02.2011, 09:39

foarte bun am facut de nenumarate ori si nu ma m-ai satur

MissRoxy 1

18.02.2024, 16:53

O minunăție!! Delicios acest tort care azi va trona pe masă ca fiind tortul aniversar al fiului meu. Rapid, gustos și ușor de făcut!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort cu spuma de ciocolata