Tort rasturnat cu mere

de Anamaria7 in Torturi, 13 Feb 2010 | 7943 vizualizari

 

Am gasit reteta in la buni, in Tribuna :P Si voiam de mult sa incerc un tort de genul asta, mi se pare o idee dragutza :) Asa ca azi cand au venit de pe "ulitza", au avut o surpriza :)

 

INGREDIENTE

  • 8 mere mari (Golden sau Ionatan)
  • 300g zahar
  • 150g faina
  • 1/2 pliculet praf de copt
  • 4 oua
  • 50g unt
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort rasturnat cu mere:

Cuptorul se preincalzeste la 180C.

Merele se curata de coaja si se scot cotoarele.

Intr-o forma rotunda de tort se caramelizeaza 100g de zahar. Se asaza merele peste care se arunca bucatelele de unt si forma se introduce in cuptor pentru cca 45 min, pana cand merele se coc.

Inainte sa fie aproape coapte, pregatim aluatul: batem albusurile cu un praf de sare, incorporam zaharul si mixam pana cand albusurile se intaresc bine, apoi adaugam galbenusurile, iar la final, faina se adauga in ploaie (amestecata dinainte foarte bine cu praful de copt) si se omogenizeaza totul amestecand usor cu o spatula, nu cu mixerul, pentru a nu pierde aer.

Compozitia se toarna peste merele coapte si forma se da iar la cuptor cca 30min, pana cand aluatul devine maroniu la suprafata (facem testul cu scobitoarea :) )

Dupa ce scoatem forma din cuptor, lasam tortul sa se raceasca (il putem insiropa cu apa si zahar - eu am folosit suc din compot de caise). Apoi il rasturnam pe o tava. Se poate orna cu frisca, dar eu zic ca e destuul de dulce si asa :)

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort rasturnat cu mere 17150
retete culinare - Tort rasturnat cu mere 17151

COMENTARII (5)

Teo 1

14.02.2010, 19:32

lasa-l asa fara ''haina '' de frisca, merge mai bine!

LLAAVVIINNIIAA 1

14.02.2010, 19:53

Poti pune in ''golul'' merelor si gem sau cateva nuci.
E foarte bun si simplu, dar mai ales imbogatit cu diverse.
A si mi-am mai amintit de o reteta in acelasi stil : O cratita unsa cu unt si presarat zahar tos, peste care pui merele taiate felii (se si coc mai repede as zice) la cuptor apoi pana se inmoaie dupa care pui o compozitie de pandispan/chec/whatever.
Numai bine!

elena1988 1

03.02.2011, 09:39

foarte bun am facut de nenumarate ori si nu ma m-ai satur

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: