Tort Sah cu cappuccino

de T I M E A in Torturi, 3 Oct 2013 | 31745 vizualizari

 

In ultimul timp am facut doar deserturi cu fructe (preferatele mele) si a cam venit timpul sa multumesc si partea masculina a casei :). Eu nu mananc mai deloc astfel de deserturi pt ca nu imi plac cremele de unt, insa sotul meu le iubeste mult si din cand in cand ii mai fac si lui pe plac. Dar oricum mi-a facut placere sa ma 'joc' putin Sah cu acest tortulet si m-a incantat rezultatul.

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 8 linguri zahar
  • 170 gr faina
  • 4 linguri lapte
  • 4 linguri ulei
  • 1 plic praf de copt
  • un varf de sare
  • 1 lingura cu varf cacao + 1 lingura lapte
  • Sirop:
  • 1 lingurita cappuccino,
  • 1 lingurita zahar pudra,
  • 100-150 ml apa calduta
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • Crema:
  • 250 gr unt nesarat,
  • 200 gr zahar pudra,
  • 3 lingurite cappuccino,
  • 2 lingurite lapte
  • Glazura:
  • 100 gr ciocolata neagra,
  • 1 lingura unt,
  • 2 linguri lapte
  • Bombonele colorate pentru ornat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Sah cu cappuccino:

Mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Separat intr-un bol amestecam galbenusurile cu praful de copt. Adaugam peste albusuri pe rand galbenusurile, laptele si uleiul mixand dupa fiecare. La final incorporam faina folosind o spatula si amestecand usor sa nu se lase spuma. 

Tapetam cu hartie de copt doua forme identice de chec  ( forme mici) . Daca nu aveti doua, nu-i bai faceti blaturile pe rand. In prima tava turnam jumatate din compozitie.

Compozitia ramasa o amestecam cu cacao si o lingura de lapte si o turnam in a doua tava.

Dam tavile la cuptorul preincalzit la 175-180 de grade timp de 30-35 min.  Scoatem din cuptor, apoi din tava si le lasam sa se raceasca.

In acest timp pregatim crema. Untul la temperatura camerei il mixam intr-un bol impreuna cu laptele pana devine cremos.

Zaharul pudra amestecat cu cappuccino il rasnim in rasnita de cafea. Adaugam zaharul amestecat cu cappuccino peste unt si mixam cateva minute pana se divolva zaharul. Gustam si daca nu mai simtim intre dinti zaharul, inseamna ca e ok. 

Daca s-au racit blaturile, la ambele le taiem partea de deasupra. Partea aceasta eu nu am folosit-o, am pastrat blaturile intr-o punga pentru cake pops. Puteti face si voi la fel.

Blaturile fara capac sa zic asa, le-am taiat in doua, cele 4 bucati  le-am taiat pe rand in 4 fasii. 

Asamblare:

Initial am vrut sa suprapun cele 4 blaturi, dar m-am razgandit si am pus cate 5 fasii pe rand in loc de 4 ca sa fac tortul mai lat. Normal ca a ramas in plus o fasie care a trecut la pastrat in punga pt cake pops :).

Pe un platou asezam pe rand: fasie neagra - alba - neagra - alba - neagra. Insiropom cu siropul obtinut prin amestecarea ingredientelor in apa calduta apoi punem primul strat de crema. Urmeaza al doilea rand de fasii, iar acum punem alb-negru-alb-negru-alb. La fel insiropam si ungem cu crema. Ultimul rand vine exact ca primul si la fel insiropam si ungem cu crema. Ungem prajitura cu crema deasupra si de jur imprejur apoi dam la frigider timp de 30-40 minute pana se intareste crema.

Pentru glazura: punem pe baie de aburi intr-un vas ciocolata, untul si laptele si amestecam pana se topeste ciocolata. Lasam sa se raceasca putin (altfel se topeste crema de unt) apoi turnam peste crema lasand sa curga de jur imprejur. 

Ornam cu bombonele colorate. 

 

TIPS-URI

1

Puteti adauga in crema 2 galbenusuri pe care le mixati impreuna cu untul

2

Cand taiem prajitura trecem mai intai cutitul prin apa calda.

3

La glazura puteti pune in loc de lapte si frisca lichida

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort Sah cu cappuccino 265798
retete culinare - Tort Sah cu cappuccino 265799
retete culinare - Tort Sah cu cappuccino 265800
retete culinare - Tort Sah cu cappuccino 265801
retete culinare - Tort Sah cu cappuccino 265802
retete culinare - Tort Sah cu cappuccino 265804
retete culinare - Tort Sah cu cappuccino 265805
retete culinare - Tort Sah cu cappuccino 265806
retete culinare - Tort Sah cu cappuccino 265807
retete culinare - Tort Sah cu cappuccino 265808
retete culinare - Tort Sah cu cappuccino 265809
retete culinare - Tort Sah cu cappuccino 265810
retete culinare - Tort Sah cu cappuccino 265811
retete culinare - Tort Sah cu cappuccino 265812
retete culinare - Tort Sah cu cappuccino 265813
retete culinare - Tort Sah cu cappuccino 265814
retete culinare - Tort Sah cu cappuccino 265815
retete culinare - Tort Sah cu cappuccino 265816
retete culinare - Tort Sah cu cappuccino 265817
retete culinare - Tort Sah cu cappuccino 265818
retete culinare - Tort Sah cu cappuccino 265819
retete culinare - Tort Sah cu cappuccino 265820

COMENTARII (66)

Krystyan Trendy 1

25.11.2013, 00:32

arata grozav

claudiaO 1

25.11.2013, 12:47

ce bine arata...cred ca si gustul e demential

Xandrinne 1

05.05.2014, 00:14

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29