Tort senzational

de alinutzika in Torturi, 29 Oct 2011 | 3283 vizualizari

 

De ce i-am spus asa? Pentru ca e cel mai bun tort pe care l-am mancat pana acum. Ii multumesc Lissei pt inspiratie..E grozav! Eu l-am facut cu ocazia zilei de nastere a nepotelei mele, Miriam, care a implinit un anisor ; tocmai de aceea am ales sa il fac sub forma cifrei 1.
In reteta originala tortul era imbracat in pasta de zahar, dar eu am preferat sa il imbrac in frisca, iar deasupra sa pun gelatina rosie.

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 5 oua
  • 5 Lg apa
  • 10 Lg zahar
  • 10 Lg faina.

Crema de vanilie:

  • 200 g ciocolata alba,
  • 3 galbenusuri,
  • un albus,
  • 150 g zahar,
  • 400 ml frisca,
  • 12 g gelatina,
  • esenta de vanilie.

Crema de capsuni:

  • 2 oua intregi
  • 4 Lg zahar
  • 450 g capsuni+3 Lg zahar
  • 400 ml frisca
  • 12 g gelatina

Crema de ciocolata:

  • 200 g ciocolata amaruie
  • 70 ml frisca lichida

  Pt sirop:

  • apa
  • zahar
  • esenta vanilie

  Pt ornat:

  • 300 ml frisca
  • 1 gelatina de culoare rosie
  • 1 pahar de compot de cirese sau capsuni
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort senzational:

Se face blatul si se coace. Rece, se taie in 3 parti orizontale egale. Daca vreti, puteti sa-l taiati in forma dorita, cifra 1 am facut eu (l-am copt in 2 tavi de cozonac).

Crema de vanilie:

Gelatina se hidrateaza in 4-5 lg de apa fierbinte.
Galbenusurile se pun impreuna cu zaharul+ 4 Lg de lapte + 2 Lg esenta vanilie pe baie de aburi pana se ingroasa.
Albusul se bate spuma, frisca se bate si se amesteca impreuna cu albusul ,se pune si crema de galbenusuri ,ciocolata alba topita si apoi gelatina  si esenta de vanilie.
Se pune o foaie de blat ,se insiropeaza cu apa ,zahar si esenta de vanilie, apoi se pune crema peste si  urmatoarea foaie de blat. Acest blat nu se insiropeaza!


Crema de ciocolata:

Peste acest blat se pune  crema de ciocolata: 200g ciocolata topita pe abur cu 70 ml frisca.

Crema de capsuni:

Ouale cu zaharul se pun pe baie de abur si se amesteca pana se ingroasa si apoi se lasa la racit.
Capsunii se mixeaza cu zaharul.
Frisca batuta se amesteca cu crema de oua ,cu pireul de capsuni  si cu gelatina hidratata in cateva lg de apa fierbinte.
Crema rezultata se pune peste foaia cu ciocolata, iar deasupra ultima foaie de blat.

Se da la rece pt 2 ore.

Ornarea:

Se orneaza deasupra cu gelatina, preparata dupa instructiunile de pe plic, iar pe margini, dupa imaginatie, cu frisca.

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort senzational 131432
retete culinare - Tort senzational 131433
retete culinare - Tort senzational 131434
retete culinare - Tort senzational 131435
retete culinare - Tort senzational 131436
retete culinare - Tort senzational 131437
retete culinare - Tort senzational 131438

COMENTARII (28)

kamy 1

02.11.2011, 19:55

la multi ani printesei!!! super tortul

gaby_gabytza 1

15.12.2011, 12:43

ce superb arata

alinutzika 1

16.12.2011, 14:51

kamy, gabitza..va multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D