Tort Tiramisu

de lilik in Torturi, 14 Aug 2011 | 5914 vizualizari

 

La acest tort Tiramisu este minunata combinatia pandispan,cafea si delicata crema mascarpone....Din pacate pozele nu sunt prea reusite,insa a fost un deliciu...Reteta cremei este a lui Luca Montersino,un patiser italian si este cea mai fina si delicata pe care am mancat-o pana acum...

 

INGREDIENTE

  • PT.BLAT:
  • 6 oua
  • 120 gr faina
  • 120 gr zahar
  • un praf de sare
  • cacao 2 linguri
  • 6 linguri de ulei
  • PT CREMA MASCARPONE:
  • 10 galbenusuri
  • 100 ml apa
  • 340 gr zahar
  • 500 gr mascarpone
  • 500 ml frisca lichida
  • 1 pliculet de vanilie
  • PT INSIROPAT:
  • cafea neindulcita
  • PT DECOR:
  • fulgi de ciocolata alba
  • cacao
  • 20 de piscoturi
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Tiramisu:

Prima data pregatim blatul pentru tort Tiramisu:

Batem albusurile cu zaharul si sarea ca pt bezea, apoi adaugam galbenusurile amestecate cu uleiul si la sfarsit adaugam faina si cacao.

Amestecam usor de jos in sus sa nu se desumfle,apoi punem intr-o tava rotunda,cu inel detasabil, unsa si tapetata cu faina si dam la cuptorul incins la 180° timp de 25-30 de minute(facem proba cu scobitoarea).Lasam la racit.

Intre timp pregatim crema:

Batem frisca impreuna cu mascarpone,apoi dam la frigider pana pasteurizam galbenusurile.

Punem pe foc apa cu zaharul si lasam sa fiarba la foc mic pana ajunge la 121°(daca nu aveti termometru puteti proba astfel:luati un castronel cu apa rece si va inmuiati degetele,dupa care luam din sirop cu degetele ude si daca se formeaza o biluta elastica atunci este gata).

Cand punem apa cu zaharul pe foc,incepem sa batem galbenusurile cu vanilia si cand siropul este gata punem treptat peste galbenusuri,continuand sa mixam pana compozitia se raceste.

Dam si aceasta crema la frigider si lasam pana sunt complet reci,apoi unim cate o lingura din compozitia de galbenusuri la cea de mascarpone si frisca,pana incorporam totul.Crema obtinuta o dam la rece.

Pregatim si cafeaua,apoi cand toate ingredientele sunt reci ne apucam de asamblat.

Taiem blatul in 2 si pe fundul tavii unde l-am copt punem o parte a blatului pe care o vom insiropa cu cafea neindulcita,deasupra punem jumatate din crema,apoi alt blat,insiropam si punem restul de crema,dupa care dam la frigider cateva ore(o noapte chiar).

A doua zi scoatem inelul,punem pe margine piscoturi(eu le-am glazurat cu ciocolata alba si neagra,dar le puteti pune simple),presaram cacao si fulgi de ciocolata alba.

Mai dam la frigider pana in momentul servirii.

O reteta savuroasa de tort Tiramisu, pentru toti bucatarasii veseli,care au ceva de sarbatorit...

 

TIPS-URI

1

Dupa ce am pus piscoturile si am dat la frigider,era cineva care tot facea vizite sa inmoaie degetele micute in ciocolata de pe piscoturi:)))

RETETA IN IMAGINI

Tort Tiramisu-0
Tort Tiramisu-1
Tort Tiramisu-2
Tort Tiramisu-3
Tort Tiramisu-4
Tort Tiramisu-5

COMENTARII (53)

lilik 1

20.08.2011, 01:12

Medi am vazut cam tarziu...ca altfel te invitam cu mare drag la o feliuta

lilik 1

20.08.2011, 01:12

Va multumesc din suflet tuturor

babi5 1

15.12.2014, 07:16

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04