Tort Tiramisu

de Rux in Dulciuri, 18 Aug 2016 | 945 vizualizari

 

Pentru o fata minunata pe care mama o iubeste...un tort de senzatie!

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet piscoturi
  • 6 cani cafea (espresso lung)
  • 3 linguri zahar brun
  • esenta de rom (1 fiola)
  • 1 pahar de Martini alb
  • 7 galbenusuri
  • 7 linguri zahar
  • 3 linguri faina patiserie
  • vanilie
  • 500 ml frisca lichida indulcita
  • 250 g mascarpone
  • cacao pentru pudrat
  • bombonele pentru ornat
  • betisoare de ciocolata
  • inimioare de ciocolata
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Tiramisu:

Se pregateste cafeaua se indulceste cu zaharul brun se adauga esenta de rom.

Se amesteca la rece Martini,  galbenusurile,  zaharul, apoi vanilia si faina si se pune vasul pe foc mic, se amesteca pana se ingroasa, se trage deoparte si se raceste.

Frisca se mixeaza, apoi se pune mascarpone si se mai mixeaza putin, se adauga crema de ou (racita) si se amesteca pana la omogenizare.

Se asambleaza tortul, se pregateste forma cu inel culinar, se inmoaie pisoturile doar pe o parte si rapid in cafea si se asaza la baza, se pune deasupra crema de frisca si se procedeaza tot asa pana se termina straturile. Ultimul strat este cel de crema pe care am pudrat cacao. Se decoreaza dupa inspiratie.

Tortul va sta la rece minim 6 ore.

E delicios!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort Tiramisu 453972
retete culinare - Tort Tiramisu 453973
retete culinare - Tort Tiramisu 453974
retete culinare - Tort Tiramisu 453975
retete culinare - Tort Tiramisu 453976
retete culinare - Tort Tiramisu 453977
retete culinare - Tort Tiramisu 453978

COMENTARII (56)

Rux 1

18.09.2016, 23:02

Deyule frumos...se mai intampla...a fost...chiar minunat! Iti multumesc din suflet!

-Licurici- 1

22.09.2016, 13:22

wow! Minunat!

Rux 1

14.10.2016, 22:07

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D