Tort trio de ciocolata cu cirese,ness si alune

de liliana114 in Torturi, 4 Aug 2016 | 495 vizualizari

 

Am gustat acest tort la nunta unor prieteni si am ramas placut surprinsa de gustul "imbunatatit" al tortului.  Desi tortul cu mousse de ciocolata este deajuns de popular acesta varianta cu o noua aroma la fiecare strat m-a cucerit asa ca am decis sa-l incerc si acasa, iar rezultatul a fost pe masura asteptarii.


        


 

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 2 oua
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri apa
  • 2 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • un plic praf de copt
  • esenta de rom

Pentru mousse-ul de ciocolata amarue:

  • 300 gr ciocolata amarue
  • 50 gr unt
  • un plic gelatina (5 gr)
  • 50 ml apa rece
  • 250 ml frisca lichida
  • 150 gr cirese (eu am folosit cirese din compot)

Pentru mousse-ul ciocolata cu lapte:

  • 300 gr ciocolata cu lapte
  • 50 gr unt
  • un plic gelatina (5gr)
  • 50 ml apa rece
  • 250 ml frisca lichida
  • o lingura ness

Pentru mousse-ul de ciocolata alba:

  • 300 gr ciocolata alba
  • 50 gr unt
  • un plic gelatina (5 gr)
  • 50 ml apa rece
  • 250 ml frisca lichida
  • 80 gr alune sfaramate
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort trio de ciocolata cu cirese,ness si alune:

      Blatul:


Ouala se bat spuma cu zaharul,pana se albesc si isi dubleaza volumul, se adauga treptat uleiul, apa si esenta de rom. Separat se amesteca faina cu cacao si praful de copt si se incorporeaza usor in compozitia de oua.

Blatul se coace intr-o tava cu diametru de 23 cm tapetata cu hartie de copt, pentru 20-25 minute, faceti testul cu scobitoarea sa vedeti cind este gata.

      Mousse-ul de ciocolata amarue:


Gelatina se lasa la hidratat in cei 50 ml apa pentru cateva minute. In acest timp, se topeste ciocolata amarue impreuna cu untul la bain-marin. Cand este topita de tot se adauga gelatina si se omogenizeaza apoi se da la rece. Se bate frisca si se amesteca cu ciocolata racita la temperatura camerei si in final se adauga ciresele.

Blatul se lasa la racit apoi se pregateste cu un inel detasabil in jurul lui si se siropeaza cu zeama de la compot.  

Mousse-ul de ciocolata amarue se pune peste blat si se niveleaza frumos, altfel cand taiati tortul nu se vor vedea straturi ordonate. Se da la rece pina se intareste mousse-ul.

       Mousse-ul de ciocolata cu lapte si cel de ciocolata alba se prepara la fel cu diferenta ca la mousse-ul de ciocolata cu lapte se adauga ness iar la cel de ciocolata alba alunele.

Tortul trebuie sa stea la rece cel putin 4 ore, cel mai bine ar fi sa stea peste noapte pentru a se intari suficient.

Se decoreaza dupa preferinta, eu am decorat cu niste ciocolata din comert.

 

 

RETETA IN IMAGINI

Tort trio de ciocolata cu cirese,ness si alune-0
Tort trio de ciocolata cu cirese,ness si alune-1
Tort trio de ciocolata cu cirese,ness si alune-2
Tort trio de ciocolata cu cirese,ness si alune-3
Tort trio de ciocolata cu cirese,ness si alune-4
Tort trio de ciocolata cu cirese,ness si alune-5
Tort trio de ciocolata cu cirese,ness si alune-6
Tort trio de ciocolata cu cirese,ness si alune-7
Tort trio de ciocolata cu cirese,ness si alune-8
Tort trio de ciocolata cu cirese,ness si alune-9
Tort trio de ciocolata cu cirese,ness si alune-10
Tort trio de ciocolata cu cirese,ness si alune-11

COMENTARII (9)

elucubratiiculinare

elucubratiiculinare 1

07.08.2016, 09:09

un tort delicios

liliana114

liliana114 1

07.08.2016, 12:22

liliana114

liliana114 1

07.08.2016, 12:23

Merci de parecieri

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paine cu masline si fulgi de ovaz

de Rocsi 9

Paine cu masline...

ieri la 21:23

Briose din cartofi si branza in crusta de cascaval

de Rux 9

Briose din...

ieri la 19:37

Negresa cu glazura de ciocolata

de Aletta 4

Negresa cu...

ieri la 16:55

Friptura de porc in sos dulce acrisor

de stefy_a 3

Friptura de porc...

ieri la 12:01